Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
FOTO Učenice OŠ Tomaša Goričanca boravile u Francuskoj u sklopu Erasmus projekta
OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica

EDUKATIVNO I ZABAVNO

FOTO Učenice OŠ Tomaša Goričanca boravile u Francuskoj u sklopu Erasmus projekta

Ovo je peta mobilnost učenika i učitelja u ovom projektu čije su zemlje partneri Italija, Cipar, Španjolska, Francuska i Rumunjska.

Posjetom Francuskoj, točnije gradu Lorient  u vremenu od 4. veljače do 8.veljače 2020. godine održana je još jedna mobilnost u sklopu Erasmus+ projekta Tragovima kulturne baštine. Na razmjeni su sudjelovale učenice OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica, Dora Valentina Hatlak, Zita Zamuda i Marta Žulić zajedno sa svojim učiteljicama Manuelom Stričak koja je ujedno i koordinator projekta i Nikolinom Hampamer

Ovo je peta mobilnost učenika i učitelja u ovom projektu čije su zemlje partneri Italija, Cipar, Španjolska, Francuska i Rumunjska.

U četiri dana učenici i učitelji iz svih zemalja zajedno su posjetili školu i upoznali se s njihovim obrazovnim sustavom, muzej u Hennebontu, prekrasni stari grad Quimper i uživali u specijalitetima francuske kuhinje. Zadnju večer  svi učenici zajedno sa svojim učiteljima pripremili su za svoje goste prekrasnu predstavu u kojoj su nam pokazali dio svoje povijesti. 

Nova prijateljstva i iskustva s putovanja neprocjenjiva su za učenike i učitelje te velika motivacija za daljnje projekte.

Preostala je još jedna i to posljednja  mobilnost na Cipar i naravno aktivnosti koje se provode prema programu svakog  mjeseca.

- U utorak, 4. veljače, krenuli smo na put u Francusku. Krenuli smo u jutarnjim satima iz Male Subotice prema zračnoj luci u Zagrebu. Iz Zagreba smo letjeli u Paris te iz Parisa u Nantes. Iz Nantesa smo se taksijem vozili do Lorienta i tamo su nas dočekale obitelji u kojima smo bile smještene. U Lorient smo stigli u poslijepodnevnim satima te smo ostatak dana provele s obiteljima. Drugi dan smo cijelo jutro provele s obiteljima te smo nakon ručka  posjetili muzej u Hennebontu. U muzeju smo vidjeli svakakve stvari koje su Francuzi doveli iz Indije i Afrike. Također smo čuli mnoge priče o europskim moreplovcima i otkrivanjima novih područja. Nakon razgledavanja muzeja imali smo slobodno vrijeme s obiteljima. Tako smo cijelu večer provele s njima u druženju i isprobavanju njihovih specijaliteta. Trećeg dana  posjetili smo njihovu školu. Tamo smo bili podijeljeni u skupine te smo pratili kako izgleda njihova nastava i rad s djecom. Nakon nekoliko školskih sati imale smo organiziran ručak u školi. Nakon toga smo posjetili mjesto u kojem drže konje te vježbaju s njima za natjecanja.

Nakon razgledavanja smo se vratili u školu te smo vani u školskom dvorištu predstavljali svoj kraj s pjesmom 'Mamica su štrukle pekli'. U školi su nas dočekali ukusni kolači i piće. S obiteljima smo imali slobodnu večer. Četvrti dan  krenuli smo  prema prekrasnom starom gradu Quimperu. Prvo smo posjetili muzej u kojem smo vidjeli svakakve zdjele i vrčeve od porculana i čuli mnogo priča o njihovim umjetnicima. Nakon toga posjetili  smo  trgovinu s tradicionalnom hranom te smo imali ručak u restoranu. Nakon ručka smo razgledavali grad i posjetili smo katedralu u Quimperu. Čuli smo mnogo zanimljivih priča o gradu. Navečer smo se vratili u školu i tamo večerali te smo išli na predstavu koju su pripremili učenici škole i njihovi učitelji. Došao je i dan polaska našim domovima. Obitelji su nas rano ujutro dovele u Lorient kod učiteljica te smo krenule kući. U Malu Suboticu smo se vratile u večernjim satima - opisali su.

 

0653ab3b5a360057d29309855a5e7fe8.jpg?v=2

1dae6192d4856e68b863b2a97ed67e39.jpg?v=2

 

 

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!