KREATIVNO DRUŽENJE

FOTO Obilježavanje Dana zaštite močvara i močvarnih staništa u II.OŠ Čakovec

Globovci II. OŠ Čakovec marljivo su pripremili praktične radionice i prezentacije uz pomoć GLOBE voditeljica Biljane Forgač i Mirjane Grula. Prezentirali su svoj istraživački rad i proveli četiri praktične radionice o pticama močvaricama

Održivi razvoj i zaštita močvarnih staništa integrirana u nastavi engleskog jezika u okviru GLOBE programa pokazatelj je provedbe “Škole za život” u II. OŠ Čakovec. Globovci ove škole kontinuirano surađuju s učenicima GLOBE programa iz OŠ Belica.

Ove godine njihovo je druženje realizirano kroz igru, učenje, edukativne radionice i prezentacije o pticama močvaricama, koordinacijom voditeljice Biljane Forgač. U realizaciji opsežnog programa sudjelovali su učenici 5.a razreda iz projekta održivog razvoja s voditeljicom Martom Novak.

Integracija je provedena kroz radionicu o staništima ptica močvarica na engleskom jeziku koju je održala učiteljica Branka Lamza s učenicima 4. razreda II.OŠ Čakovec. Prezentirana su obilježja bijele rode, stanište i zanimljivosti iz života ovih ptica na engleskom jeziku, nakon koje je uslijedila kratka rasprava i donošenje osnovnih zaključaka kojima su učenici povezali osnovne pojmove na engleskom jeziku. Provedeno je vrednovanje kao učenje kroz rješavanje edukativnih listića.

Globovci II. OŠ Čakovec marljivo su pripremili praktične radionice i prezentacije uz pomoć GLOBE voditeljica Biljane Forgač i Mirjane Grula. Prezentirali su svoj istraživački rad i  proveli četiri praktične radionice o pticama močvaricama:

1. Bijela čaplja – moderator Lana Žišković (6.b). Učenici su uz praktični model močvare kroz igru, učenje i samostalno istraživanje o bijeloj čaplji  kreirali Crvenu knjigu ptica. 
2. Bijela roda – moderatori Jessica Elena Novak (7.a) i Zara Maria Caban (6.b). Učenike svoje skupine upoznale su s vanjskim obilježjima roda, hranidbenim lancem i staništem. Korelacijom s nastavom geografije zorno su predočile kartografskim vježbama migracije ovih ptica na jug Afrike i objasnile zanimljivosti Čigoć sela u Lonjskom polju
3. Crvenokljuni labud – moderatori Tena Šegović (6.b) i Luka Forgač (5.a) motivirali su učenike osebujnim informacijama o ovoj ptici. Izradili su praktične modela staništa i edubook o labudovima.
4. Divlja patka – moderator Kjara Jezernik (6.b). Učenici njezine radne skupine istražili su stanište i obilježja ove ptice močvarice. Izradili su model staništa i grafički organizator osnovnih sadržaja o divljoj patki. 

Nakon marljivog istraživanja i praktičnih zadataka učenici su prezentirali svoje spoznaje i rezultate radionica.

Druženje je završilo u veselom ozračju. Voditeljice GLOBE programa iz OŠ Belica Marina Ostrugnjaj i Anita Sečan uvježbale su kratak glazbeni izričaj o važnosti močvara i najglasnijih stanovnika ovih staništa – ŽABA.
Učenici su prepuni dojmova i novih spoznaja dogovorili novo druženje i učenje o obilježavanju važnih eko datuma prijeko potrebnih našem plavom planetu. Svaka kap znanja i novih informacija ekološki osvješćuje naše mlade generacije koje pokazuju veliku empatiju prema prirodi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije