ZANIMLJIVE TEME

STRUČNI SKUP U ETŠ Sudjelovali profesori iz Zaboka, Ivanca, Novog Marofa, Ludbrega, Preloga i Čakovca

Mislav Malenica ispričao je svoju uzbudljivu priču o potrazi za srećom kroz Silicijsku dolinu, Zagreb, Berlin, Kinu, Bruxelles...

U srijedu, 19. veljače u Ekonomskoj i trgovačkoj školi Čakovec održan je stručni skup Međužupanijskog stručnog vijeća, obrazovni sektor Ekonomija, trgovina i poslovna administracija, podsektor Ekonomija za profesore ekonomske skupine predmeta iz Srednjih škola Zabok, Ivanec, Novi Marof, Ludbreg, Prelog te Ekonomske i trgovačke škole Čakovec.

Stručni skup sastojao se od dva dijela, a predsjedao je voditelj MŽSV Josip Posavec. Prvi dio, pod nazivom ‘Startup u teoriji i praksi’ pripremile su i prezentirale Sanja Pintarić, Željka Kalšan Novak, Maša Tomašić i Kristina Pevec, sve iz JU REDEA te poduzetnica Antonija Ciglar.

Sudionici su nakon prvog dijela došli do odgovora što je startup, kako razlikovati poduzetnika početnika od startupa, objasniti pogodnosti za poduzetnike i ulogu potpornih institucija te prikazati online pokretanje poslovanja i online prodaje.

Drugi dio stručnog skupa pripremili su Mislav Malenica i Livio Benčik iz Mindsmiths d.o.o. Zagreb. Pod nazivom ‘Poduzetničke lekcije koje nisu naučene u školi’, Mislav Malenica ispričao je svoju uzbudljivu priču o potrazi za srećom kroz Silicijsku dolinu, Zagreb, Berlin, Kinu, Bruxelles…

Mislav Malenica je AI inženjer i poduzetnik fokusiran na dizajniranje suživota organske i sintetičke inteligencije te je predsjednik Hrvatske udruge za umjetnu inteligenciju CroAI. Tehnologija koju su Mislav i njegov tim kreirali dotiče živote milijuna ljudi diljem svijeta. U svom predavanju poveo je sudionike u svijet startupa, investicija, umjetne inteligencije, kripto valuta, privatnih aviona, prijetnji, opijajućih uspona i teških padova.

Kroz niz priča iz stvarnoga života, predavač je predstavio svojih 11 godina učenja o poduzetništvu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije