3. KOLO CROATIAN MAKERS LIGE

FOTO U Pretetincu snage odmjerilo stotinjak robotičara iz osnovnih škola s područja Međimurske županije

Odlični rezultati ni ovog puta nisu izostali te je maksimalan broj bodova među skupinama starijih uzrasta osvojio tim Međimurski informatički klub Čakovec, dok je među mlađima isti slučaj bio s timom Mladi informatičari Strahoninca

U utorak, 18. veljače Udruga žena Pretetinec bila je domaćin 3. Kola Croatian Makers Lige, fizičkog natjecanja u edukacijskoj robotici koje se u organizaciji Instituta za razvoj i inovativnost mladih održava u Hrvatskoj od 2016. godine.

>> U Pretetincu snage odmjerilo stotinjak robotičara iz osnovnih škola s područja Međimurske županije

Robotičko je to natjecanje kojemu je cilju angažirati djecu osnovnoškolskog uzrasta na logička promišljanja, razvijanje automatike, programiranja i robotike kroz radionice i rješavanje problemskih zadataka, a čemu je rezultat vožnja mBota na stazi prema zadanim uputama. U projekt je uključeno više od 550 škola i drugih edukacijskih ustanova za djecu osnovnoškolske dobi te se procjenjuje da je na sudjelovanje potaknuo oko 10.000 djece.

Danas je u Društvenom domu u Pretetincu robotička znanja i vještine odmjerilo stotinjak natjecatelja raspoređenih u 18 timova, osam mlađih i deset starijih dobnih skupina iz cijele Međimurske županije. Tijekom dvosatnog natjecanja učenici su imali vrlo zanimljiv i nimalo lak zadatak, a potom su pokazali stečeno znanje te obranili svoje programe ispred tima mentora ocjenjivača.

Prema riječima voditeljice i mentorice Mateje Šafarić Novak, učenici su zaista dokazali da se uspješno nose sa situacijama koje od njih iziskuju brzinu, snalažljivost i kvalitetno promišljanje te pokazali pravi natjecateljski duh.

Odlični rezultati ni ovog puta nisu izostali te je maksimalan broj bodova među skupinama starijih uzrasta osvojio tim Međimurski informatički klub Čakovec, dok je među mlađima isti slučaj bio s timom Mladi informatičari Strahoninca.

Natjecanju su nazočili općinski načelnik Darko Dania i voditeljica projekta Robotika Udruga žena Pretetinec Dijana Posedi, a natjecatelje su iz Zagreba posjetili i voditelj projekta u organizaciji IRIM Josip Šimić te edukatorica i autorica zadatka Ana Tolić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije