Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
BRAVO! Učenice Neva Novak i Nika Halić predstavile svoje slikovnice
OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica

U ZAGREBU

BRAVO! Učenice Neva Novak i Nika Halić predstavile svoje slikovnice

Učenice su 4. a razreda OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica. Jedne su od rijetkih učenica te dobi koje se mogu pohvaliti da su im već tiskane prve knjige, odn. slikovnice

Naime, učenice su sudjelovale na natječaju Moja prva knjiga kojeg provodi Udruga Kalibra iz Karlovca pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Nikina slikovnica Kako živi obitelj Ježić ušla je među sedam pobjedničkih šk. god. 2017./2018. Nika je tada bila učenica drugog razreda.

Nevina slikovnica Gdje su moje čarape? bila je jedna od sedam pobjedničkih slikovnica prošle šk. godine. Tada je Neva polazila treći razred.

Obje učenice su ovih dana dobile priliku predstaviti svoje slikovnice u OŠ Špansko Oranice u Zagrebu. Došlo je do suradnje dviju škola tako da su Neva i Nika predstavile svoju školu i svoje slikovnice učenicima trećeg razreda . Oni su zajedno sa svojom učiteljicom Karmen Cesar pokazali iznimno zanimanje za proces nastanka slikovnica. Nažalost, ove šk. god. nije raspisan natječaj za izradu slikovnica zbog nedostatka financijskih sredstava. Nadamo se da je to samo privremeno te da će se učenici već iduće godine ponovno moći upustiti u avanturu pisanja i oslikavanja slikovnica.

Nika i Neva su zajedno sa svojom učiteljicom Ljiljanom Rinkovec i ravnateljicom Đurđom Horvat ugodno provele vrijeme u Zagrebu. Na kraju druženja učenice su djeci iz Zagreba podijelile označivače stranica koji sadrže ilustracije iz njihovih slikovnica.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Category: 5955

Reci što misliš!