SURADNJA

COO I II. OŠ ČAKOVEC Trinaest godina zajedno promiču uvažavanje različitosti

Susret učenika dviju škola sastojao se od tri dijela: radionice čitanja priča, učenja engleskog jezika i izrade predmeta od gline

U srijedu, 15. siječnja 2020., učenici četvrtog razreda II. osnovne škole Čakovec, zajedno s učiteljicom engleskog jezika Brankom Lamza i školskom knjižničarkom Ninom Vugrinec, posjetili su Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec, gdje je njihov domaćin bio knjižničar Robert Posavec.

Kao i svake godine, tema susreta bila je tolerancija. Uvažavanje, odgovornost i solidarnost neke su od istaknutih vrijednosti Osobnog i socijalnog razvoja, kao međupredmetne teme Škole za život. Vrijednosti su to koje obje škole nastoje promicati kroz nastavu i projekte.

Susret učenika dviju škola sastojao se od tri dijela: radionice čitanja priča, učenja engleskog jezika i izrade predmeta od gline. Naime, u sklopu eTwinning projekta ˝Stories Bring Us Closer˝, pod mentorstvom učiteljica Dunje Mikulaj i Branke Lamza, učenici II. osnovne škole Čakovec samostalno su izradili slikovnice povodom Međunarodnog dana tolerancije – napisali su i ilustrirali priče na temu socijalne isključenosti djece, uzrokovane jezično-kulturološkim i zdravstvenim preprekama.

Poruka svih priča jest da je svaki član zajednice, u našem slučaju svako dijete, bez obzira na smanjene mogućnosti, jednako vrijedno i da svatko od nas, uz malo dobre volje, može doprinijeti njihovom uspješnom uključivanju u naše razrede, škole i lokalne zajednice i izgradnji tolerantnije budućnosti za sve nas.

Učenici II. osnovne škole Čakovec, Stela, Lorna, Zora, Marko, Petar, Adriano i Jana, pročitali su svoje priče i bili pomagači učenicima škole domaćina u radionici engleskog jezika. U sklopu ove radionice učenici su naučili nekoliko svakodnevnih izraza, koje su međusobno razmijenili u kratkim dijalozima.

U radionici gline, učenici Centra za odgoj i obrazovanje, polaznici Odjela za radno proizvodne aktivnosti, Bisera, Matija, Jasmina, Anamarija, Elvis, Draženka, Magdalena, Jadranka, David i Antonija, bili su pomagači učenicima II. osnovne škole Čakovec. Radionicu su organizirale učiteljice Adriana Kolman i Zvjezdana Miri Barila. Druženje je završeno zajedničkom fotografijom.

Susreti dviju škola započeti su 2007. godine, na poticaj školskih knjižničara Nine Vugrinec i Roberta Posavca, a pozitivni dojmovi učenika obiju škola poticaj su im da ovakve aktivnosti nastave i u narednim godinama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije