NAJVIŠE ZANIMANJA PRIVUKLI PSI

FOTO Posjet Vojne policije Osnovnoj školi Gornji Mihaljevec

Narednik Alen Magdalenić, desetnik Mihael Mikec, skupnik Danijel Vuković i skupnik Filip Smiljanić sa svojim psima Dee Dee i Calypsa prikazali pokaznu vježbu i oduševili nevjerovatnim vještinama i uigranošću

Početkom prošlog mjeseeca, 5. prosinca 2019. godine OŠ Gornji Mihaljevec posjetila je Pukovnija Vojne policije (PVP). Općenito o Vojnoj policiji, poslovima koje svakodnevno obavljaju, o njihovoj opremi i naoružanju koje koriste te ostalim radnjama govorio je desetnik Goran Miljančić iz 1. satnije PVP-a.

U sklopu Satnije Antiterorističke Vojne policije (SATVP) skupnik Bruno Polak prezentirao je opremu i naoružanje te kako izgleda obuka jednog pripadnika SATVP i koji su kriteriji da bi to postali. S radom i djelovanjem centra za obuku i dresuru pasa (Nastavno središte Vojne policije “Alfred Hill”) upoznao nas je nadnarednik Ante Cvitanović.

Drugi dio prezentacije bio je na travnatim terenima iza škole gdje su narednik Alen Magdalenić, desetnik Mihael Mikec, skupnik Danijel Vuković i skupnik Filip Smiljanić sa svojim psima Dee Dee i Calypsa prikazali pokaznu vježbu i oduševili nevjerovatnim vještinama i uigranošću.

Psi se u tom centru obučavaju za traganje, čuvanje i zaštitu, detekciju eksploziva, droge, duhana i sl. Učenici su imali priliku poigrati se sa štencima Estom, Electrom i Ester koje će, barem po onome što se moglo vidjeti, vrlo brzo stopama svojih starijih uzora.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije