'RECIKLIRAMO, KREIRAMO, POMAŽEMO'

I. OŠ ČAKOVEC Učenici 4.d razreda pokazali da su humanitaran i ekološki osviješten razred

Prikupljali su plutene čepove od kojih su izradili ukrase i prodavali ih na božićnom sajmu. Pred Novu godinu kutijama slatkiša razveselili su mališane s Odjela pedijatrije

Učenici 4.d razreda I. Osnovne škole Čakovec uistinu su ovu školsku godinu odlučili biti humanitaran i ekološki osviješten razred. Za tradicionalni Božićni školski sajam osmislili su projekt ‘Recikliramo, kreiramo, pomažemo’ te pozvali u pomoć restorane i hotele za skupljanje iskorištenih plutenih čepova koje bi inače bacili te su na taj način dobili materijal za realizaciju izrade korisnih i dekorativnih predmeta od čepova. Za tu su potrebu čak izradili i kutije u koje su se ubacivali čepovi.

Sama misija je bila da se jednim ‘malim’ činom dobrote učini višestruka korist za cijelo društvo te da svi koji se uključe u ovaj ‘lanac dobrote’ pomognu u očuvanju prirode jer smanjuju količinu otpada koji čini njihov objekt, da pomognu djeci da razvijaju svoju kreativnost i potiču stvaralaštvo mladih te pomažu potrebitima odnosno djeci slabijeg imovinskog stanja što i je cilj školskog sajma.

Da se dobro dobrim vraća pokazali su Hotel Castellum, restoran Međimurski dvori i restoran Kralj. Na sajmu su ukrasi od plutenih čepova doslovice planuli, dok su vrijedni roditelji humanitarnom izradom kolača pokazali da većina stvari dolazi iz kućnog odgoja. No 4.d tu nije stao.

U toku prosinca skupljali su slatkiše i rado ih se odrekli u korist djece koji dane provode na dječjem odjelu čakovečke bolnice. Pred samu Novu godinu odnijeli su kutije slatkiša te na taj način pokazali da svatko od nas može biti još bolji i onima koji su u tim trenucima van obiteljskom doma pomoći da budu jači i barem ih malo razveseliti. Kad vas vodi veliko srce učiteljice Danijele Topličanec vjerujemo da će u duhu humanitarnog rada 4.d nastaviti s novim projektima u 2020. godini.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije