II. OŠ Čakovec

‘Zajedno gradimo održivu budućnost’ u II. OŠ Čakovec

U utorak, 17. prosinca 2019., u II. osnovnoj školi Čakovec, u organizaciji Udruge "Biovrt – u skladu s prirodom”, održano je edukativno predavanje za učenike od 1. do 8. razreda i djelatnike. Škola je, naime, od početka školske godine 2019/20., uključena u projekt "Zajedno gradimo održivu budućnost”

Predavanje je održala Silvija Kolar-Fodor, predsjednica Udruge. U uvodnom dijelu predavanja prikazan je kratki film o volontersko-edukativnoj akciji, održanoj 9. listopada 2019., u kojoj su učenici, roditelji i djelatnici II. osnovne škole Čakovec sadili bobičasto voće i opremali hotel za kukce u školskom vrtu.

Djeca su iz predavanja naučila činjenice o koristi podizanja takve nastambe za kukce, ali i mnoge druge zanimljive informacije, npr. kako možemo naš vrt zaštititi od nametnika bez uporabe kemijskih sredstava, kako izraditi hranilicu za ptice i čime ih hraniti, zašto je važno stvoriti uvjete za opstanak pčela kao iznimno korisnih kukaca u ekosistemu, zašto saditi suncokret.

Predavanje je bilo interaktivno, te su djeca imala mogućnost uključivanja i provjere svog znanja o temi. Na kraju su svi sudionici predavanja dobili na poklon sjeme uresnice.

Koordinatorica projekta “Zajedno gradimo održivu budućnost” u II. osnovnoj školi Čakovec je učiteljica Marta Novak, a uključene su i učiteljice Biljana Forgač, Marijana Haramija, Nives Horvat, Branka Lamza, Marta Mikec, Dunja Mikulaj, Sandra Radiković, Snježana Odak Hrkač, Editta Šanta Lesjak, Monika Vrtarić Vuk, pedagoginja Sonja Klarić, knjižničarka Nina Vugrinec i asistentica u nastavi Rajka Železnjak.

Program sufinanciraju Ured za udruge Vlade RH, Grad Čakovec i Međimurska županija. Više o projektu pročitajte na mrežnoj stranici Udruge Biovrt.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije