u hrvatskom saboru

SVAKA ČAST Međimurec Bojan Šarkanj primio Državnu nagradu za znanost

Doc. dr. sc. Bojanu Šarkanju uručena je Državna nagrada za znanost na svečanoj dodjeli u Hrvatskom saboru

Doc. dr. sc. Bojan Šarkanj, v. d. pročelnik Odjela za prehrambenu tehnologiju Sveučilišta Sjever, dobitnik je prestižne Državne nagrade za znanost za 2018. godinu u području biotehničkih znanosti.

Svečana dodjela nagrada održana je u ponedjeljak 16. prosinca u Hrvatskom saboru, a nagrade su dodijelili potpredsjednik Sabora Željko Reiner i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak. Na svečanoj dodjeli uručeno je šest nagrada za životno djelo, 14 godišnjih nagrada za znanost, pet godišnjih nagrada za popularizaciju i promidžbu znanosti te šest godišnjih nagrada za znanstvene novake.

Državne nagrade za znanost dodjeljuje Republika Hrvatska odlukom Sabora, a dodjeljuju se u četiri kategorije: nagrade za životno djelo, godišnje nagrade za znanost, godišnje nagrade za popularizaciju i promidžbu znanosti i godišnje nagrade za znanstvene novake. Riječ je o državnim nagradama koje se dodjeljuju za iznimno važna dostignuća u znanstveno-istraživačkoj djelatnosti, za proširenje znanstvenih spoznaja i za znanstvena ostvarenja u primjeni rezultata znanstveno-istraživačkog rada, koja su postigli znanstvenici, istraživači i znanstveni novaci.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije