'Velikani hrvatske prošlosti'

LIKOVNI NATJEČAJ Pohvaljen rad Mie Medvedec iz OŠ Tomaša Goričanca

Svoje mjesto na likovnoj izložbi našli su i radovi Julije Juras, Helene Marčec, Neve Novak i Marte Škvorc. Njihova mentorica je Ljiljana Rinkovec

OŠ Grigora Viteza Zagreb i Dječji vrtić Iskrice raspisali su 4. likovni natječaj “Velikani hrvatske prošlosti”. Ovogodišnji motiv bio je portret Marije Jurić Zagorke. Ona je simbol borbe za ženska prava i pravdu općenito, književnica i prva hrvatska novinarka. Zadana likovna tehnika bila je kemijska olovka.

Likovni natječaj “Velikani hrvatske prošlosti” ima za cilj kroz likovne tehnike osvijestiti i pokrenuti kreativnost djeteta, nudeći mu pravo na znanja i doživljaj prošlosti svoga naroda te pravo na stvaranje stava i osobne vizije osjećaja nacionalne pripadnosti.

Na natječaju sudjeluju djeca iz vrtića i djeca od 1. do 4. razreda osnovne škole. Ovogodišnja izložba likovnih uradaka imala je i međunarodni karakter budući da su sudjelovala i djeca – polaznici hrvatske nastave u inozemstvu koji su činili zasebnu kategoriju.

Kao i prijašnjih godina, na natječaj je pristiglo preko 1500 radova. Prosudbeno povjerenstvo činili su Biljana Petljak-Zekić, viša savjetnica u AZOO, prof. Marijan Jakubin, Luka Petrač, akad. slikar-grafičar, Snježana Cukrov, odgojitelj savjetnik te učiteljice razredne nastave Martina Erić i Sanela Tot.

Na likovnom natječaju sudjelovali su i učenici 4.a razreda OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica. Najveći uspjeh postigao je rad čiji je autor Mia Medvedec koji je pohvaljen. Svoje mjesto na likovnoj izložbi našli su i radovi Julije Juras, Helene Marčec, Neve Novak i Marte Škvorc. Njihova mentorica je Ljiljana Rinkovec, učiteljica RN. Mia je sa svojom učiteljicom 3. prosinca nazočila otvorenju likovne izložbe u OŠ Grigora Viteza Zagreb.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije