veliko priznanje

OSVOJILI DRUGO MJESTO Vrt OŠ Ivanovec među najljepšim školskim vrtovima u Hrvatskoj!

U zabavnom dijelu programa nastupio je čakovečki Scifidelity Orchestra koji je svojim nastupom oduševio prisutnu publiku

U HRT-ovu radijskome koncertnom studiju Zvonimir Bajsić održana je 25. jubilarna dodjela nagrada najljepšim školskim vrtovima u Republici Hrvatskoj za 2019. godinu. 

Ekološko-obrazovni projekt Hrvatska radiotelevizija (HRT) provodi u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te uz potporu Ministarstva poljoprivrede, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te brojnih privatnih donatora. Pokroviteljica je ovogodišnjega natječaja i svečane dodjele nagrada predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.  

Na svečanosti je dodijeljen i niz priznanja te zahvalnice ovogodišnjim  sudionicima u projektu. Pobjednici su dobili novčane nagrade u vrijednosti od 10 000 kuna, drugonagrađeni nagrade od 5 000 kuna, a trećenagrađeni nagrade od 3 000 kuna te darove privatnih donatora koji podupiru projekt. U projektu Najljepši školski vrtovi sudjeluju učenici osnovnih i srednjih škola, dječjih vrtića, djeca iz centara za odgoj i rehabilitaciju te djeca iz domova bez odgovarajuće roditeljske skrbi te su natječu u sljedećim kategorijama:
– Zlatna povelja Hrvatske radiotelevizije za najljepši školski vrt u RH
– Najljepši vrtić u RH
– Najljepša učionica na otvorenom (nagrada Ministarstva znanosti i obrazovanja)
– Zelena povelja Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost
– Nagrada za tradicijski uzgoj (dodjeljuje Ministarstvo poljoprivrede)
– Najljepša područna škola u RH
– Nagrada za kontinuit

Projekt promiče isključivo organsku poljoprivredu, uzgoj izvornoga i domaćega bilja, prepoznavanje ljepote vlastita krajolika i povratak tradicijskim vrtovima u svim hrvatskim područjima. Ove godine OŠ Ivanovec bila je nominirana u prestižnoj nagradi HRT-a i dobila 2. nagradu za najljepši školski vrt u RH koju dodjeljuje Hrvatska radiotelevizija.

Na svečanoj dodjeli nagrada u ime škole nagrada je uručena Palmini Novak, ravnateljici OŠ Ivanovec, i Mariji Purić Hranjec, voditeljici projekta školskog vrta. U ime osnivača Grada Čakovca na svečanoj dodjeli bio je David Vugrinec, pročelnik Upravnog odjela za društvene, međunarodne poslove i odnose s javnošću. Sve učenike koji su marljivo radili u školskome vrtu predstavljali su učenici Franjo Kranjčec – 8. r., Filip Merdanović – 8. r., Tonka Mihalic – 8..r. i Nino Kocijan – 6. razred i  suradnica na projektu Andreja Modrinjak

Ovu vrijednu i prestižnu nagradu dobio je tim školskog vrta zbog dugogodišnjeg rada i truda u uzgoju  biljaka međimurskoga kraja  čuvajući bogatstvo i biološku raznolikost Hrvatske te autohtono bilje svojega podneblja. Podsjetimo da je prošle godine upravo vrt OŠ Ivanovec osvojio 1. nagradu za najljepši tradicijski vrt.  Na tome im od srca čestitamo jer u ovaj školski vrt uloženo je puno ljubavi te stručnog i nesebičnog rada  Marije Purić Hranjec, učiteljice savjetnice, koja u vrtu okuplja mnogobrojne sadašnje i bivše generacije pa ne čudi što je takav kontinuitet prepoznat i nagrađen.

U zabavnom dijelu programa nastupio je čakovečki Scifidelity Orchestra koji je svojim nastupom oduševio prisutnu publiku kao i simpatičan voditeljski dvojac Zlata Mück i Davor Meštrović. Snimku dodjele nagrada možete pogledati u nedjelju, 8. 12. 2018. na 2. programu HRT-a u 14.00 sati. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije