UČILI I UŽIVALI

FOTO Učenici Gospodarske škole Čakovec na Siciliji sudjelovali u Erasmus+ projektu

Uz mnogo edukativnih sadržaja, ipak se našlo vremena i za uživanje

Učenici Gospodarske škole u Čakovcu Nensi Huzjak (4. CP), Lana Herman (1. MT), Mia Šafarić i Matej Novak (1. AT) te Renato Čajkulić i David Ujlaki (2. CP) u pratnji nastavnika Elvisa Novaka i Vedrane Močnik te tajnice Željke Posavec Mičić, sredinom listopada ove godine sudjelovali su u projektnim aktivnostima u Milazzu na Siciliji, u sklopu Erasmus+ projekta TEC (Turism, Enogastronomy and Culture).

Tijekom boravka u Milazzu hrvatski predstavnici družili su se s učenicima partnerskih škola, svojim vršnjacima iz Italije i Grčke. Budući da je tema projekta Turizam, enogastronomija i kultura, program koji su osmislili domaćini obuhvatio je mnogo izleta i različitih aktivnosti, stoga su svi sudionici mobilnosti posjetili jedan od najpoznatijih turističkih gradova na Siciliji – Taorminu, vulkanske otoke Vulcano i Lipari, nacionalni park Gola Dell’Alcantara, gradove Tinderi, Barcellonu i Falcone i mnoge druge znamenitosti među kojima se ističu antička kazališta, parkovi prirode, stari grad u Milazzu i dr.

Uz mnogo edukativnih sadržaja i aktivnostima gusto popunjenog rasporeda ipak se našlo vremena i za uživanje u tipičnoj talijanskoj kuhinji i druženja koja su ponekad potrajala do kasno u noć.

Putovanje u Italiju bila je prilika da se upoznaju kultura i običaji domaćina, njihov način života, da uvježba i usavrši komunikacija na engleskom jeziku te da se steknu i nova prijateljstva. Da je uistinu riječ o pravim prijateljstvima najbolje govori živa komunikacija među članovima partnerskih timova na društvenim mrežama i iščekivanje sljedećega susreta u Ateni krajem ožujka iduće godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije