Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
IZVRSNI REZULTATI Polaznici Centra izvrsnosti informatike Međimurske županije vrlo dobri na Hrvatskoj Logo ligi
MIK

MLADI PROGRAMERI

IZVRSNI REZULTATI Polaznici Centra izvrsnosti informatike Međimurske županije vrlo dobri na Hrvatskoj Logo ligi

Voditelj tečaja Algoritmi Logo i mentor učenicima je Viktor Lazar

Mlade programerke i programeri iz udruga Međimurski informatički klub i Mladi informatičari Strahoninca i ove školske godine sudjeluju na natjecanju Hrvatska Logo Liga u organizaciji Hrvatskog saveza informatičara. Učenici se pripremaju za natjecanje u sklopu tečaja Algoritmi Logo koji se provodi kao dio programa Centar izvrsnosti informatike Međimurske Županije.

S ciljem popularizacije programiranja među najmlađim učenicima Hrvatski savez informatičara je u 2016. godini pokrenuo (tada eksperimentalni) program Hrvatska Logo Liga. Riječ je o natjecanju u programiranju u programskom jeziku Logo koje se provodi kroz šest kola tijekom školske godine, te na kojem mogu sudjelovati svi učenici osnovnih škola Republike Hrvatske. Tijekom školske godine 2015/2016 održana je pilot sezona s dva kola, a nakon toga još tri sezone u punom opsegu, kroz šest kola natjecanja, ove godine od listopada 2019. do ožujka 2020. godine. Centar izvrsnosti informatike Međimurske županije osnovan je radi dodatnog rada s proaktivnim i visokomotiviranim učenicima osnovnih i srednjih škola s ciljem razvoja njihovih IT znanja i vještina. CII MŽ se razvija pod pokroviteljstvom Međimurske županije (MŽ), kojeg pokreće udruga Mladi informatičari Strahoninca (MIS), u partnerstvu s Međimurskim informatičkim klubom Čakovec (MIK) i u suradnji s Tehnološko-inovacijskim centrom Međimurje (TICM). 

Voditelj tečaja Algoritmi Logo i mentor učenicima je Viktor Lazar. Na 1. kolu Hrvatske Logo lige u školskoj godini 2019./2020. naši natjecatelji ostvarili su izvrsne rezultate u konkurenciji osnovnih škola i u druga iz cijele Hrvatske, piše MIK.

3. razred: 2. mjesto – Jakov Marodi
4. razred: 4. mjesto – Teo Faić, 12. mjesto – Jonah Kranjčec
5. razred: 4.mjesto – Leon Žvorc, 8. mjesto – Lovro Kutnjak, 18. mjesto – Ema Sačar, 32. mjesto – Filip Hozjan
6. razred: 48. mjesto – Filip Kitanović
7. razred: 6. mjesto – Dominik Vugrinec, 10. mjesto – Roko Gluhak

Najnovije

Reci što misliš!