mnogo zanimljivih i poučnih radionica

III. OŠ ČAKOVEC Učenici sudjeluju u projektu ‘Procvjetajmo’: Radionice u kojima cvate prijateljstvo, kreativnost i znanje

Svrha projekta je edukacija djece putem različitih radionica

Učenici 3.b razreda III.OŠ Čakovec sa svojom učiteljicom Vesnom Panić rado su se odazvali pozivu za sudjelovanje u projektu “Procvjetajmo” koji zajedno provode Dječji odjel Knjižnice “Nikola Zrinski” Čakovec i Zavod za javno zdravstvo. Voditeljice ovog projekta su Blaženka Hunjadi Bašek (Knjižnica “Nikola Zrinski”) te Berta Bacinger-Klobučarić (Zavod za javno zdravstvo).

Svrha projekta je edukacija djece putem različitih radionica koje će se održavati mjesečno tijekom cijele školske godine, a teme su vezane uz obilježavanje značajnijih datuma poput Svjetskog dana hrane, Međunarodnog dana tolerancije, Međunarodnog dana solidarnosti, Valentinova, Dana kazališta, Dana očeva, Dana planeta Zemlje, Međunarodnog dana obitelji.

Prva radionica na temu Svjetski dan hrane održana je 17. listopada 2019. Nakon uvodnog razgovora i međusobnog upoznavanja, djeca su vrlo aktivno sudjelovala u svim fazama radionice. Učenici su dobili priliku porazgovarati o svojoj prehrani i prehrambenim navikama, iznijeti vlastite spoznaje o zdravoj hrani te ih nadograditi novim korisnim činjenicama. Sve što su otkrili i naučili pokazali su i na praktičnim primjerima poput kreiranja zdravog rođendanskog jelovnika.

Uz ugodno i toplo okruženje te opuštenu, ali stvaralačku atmosferu, vrijeme je proletjelo, no naši učenici 3.b znaju da ih očekuje još mnogo zanimljivih i poučnih radionica i već s veseljem očekuju novu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije