Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
FOTO Učenici sudjelovali u projektu 'Code Kids Croatia 2019.' u I. OŠ Čakovec
1. osnovna škola Čakovec

Europski tjedan programiranja

FOTO Učenici sudjelovali u projektu 'Code Kids Croatia 2019.' u I. OŠ Čakovec

Od jeseni 2013. godine, I. osnovna škola Čakovec redovito obilježava Europski tjedan programiranja, organizirajući različite radionice za zainteresirane učenike i učitelje u suradnji s vanjskim suradnicima

Odlična i kontinuirana suradnja I. osnovne škole Čakovec i Hrvatskog robotičkog saveza rezultirala je održavanjem različitih radionica programiranja za učenike, učitelje škole, ali i radionicama za Erasmus+ partnere škole.

Plodove suradnje prepoznao je i Google i drugu godinu za redom podržao projekt Hrvatskog robotičkog saveza pod imenom Code Kids Croatia u kojem je I. osnovna škola Čakovec sudjeluje u ulozi partnera.

Sa ciljem popularizacije programiranja, upoznavanja mogućnosti razvoja digitalnih vještina i potencijala u budućem obrazovanju i budućim poslovima učenika, u listopadu 2019. godine u I. osnovnoj školi Čakovec, održan je niz radionica za učenike škole i učenike iz Estonije, Češke, Portugala i Španjolske, sudionike kratkoročne razmjene učenika Erasmus+ projekta pod nazivom iPads School Learning for the Future.

Učenici su upoznali robota pod imenom Marti. Sastavljali su ga, uređivali njegov izgled i programirali koristeći programski jezik Scratch. Posebno zabavni izazovi za učenike bili su osmisliti i programirati ples robota s elementima tradicionalnog plesa pet različitih zemalja, te programirati robote za nogometni susret dviju nacija: Portugala i Hrvatske.

U duhu zajedništva i međunarodne suradnje, Marti je postao stalni član naše školske zajednice koji će se aktivno i redovito koristiti u nastavi i izvannastavnim aktivostima škole.
 

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!