Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
VIDEO I FOTO Kolijevka školstva u Čakovcu: I. OŠ Čakovec proslavila svojih 150 godina!
Korina Ban

SVEČANI PROGRAM U CZK ČAKOVEC

VIDEO I FOTO Kolijevka školstva u Čakovcu: I. OŠ Čakovec proslavila svojih 150 godina!

Jubilej vrijedan divljenja proslavila je I. OŠ Čakovec

‘Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete upotrijebiti da promijenite svijet’ - riječi su Nelsona Mandele kojima je započela svečanost obilježavanja vrijedne 150. obljetnice I. osnovne škole Čakovec, upriličene u srijedu, 30. listopada u Centru za kulturu Čakovec.

Program koji su pripremili učitelji te bivši i sadašnji učenici započeo je himnom u izvedbi školskog zbora, nakon čega je na platnu uslijedio prikaz filma o postanku, razvitku i djelovanju prve škole u Čakovcu.

I. OŠ Čakovec proslavila svojih 150 godina! Fotogalerija

Činjenicu kako je ova škola iznjedrila brojnim uspješnim pojedincima na samom je početku naglasio ravnatelj škole Siniša Stričak, koji je u govoru između ostalog predstavio rad, aktualnosti, projekte, rezultate te planove za budućnost.

Svečanosti su nazočili i pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Momir Karin, župan Međimurske županije Matija Posavec, gradonačelnik grada Čakovca Stjepan Kovač, predsjednici mjesnih odbora, pročelnica UO za obrazovanje, kulturu i sport Blaženka Novak, pročelnik UO za društvene, međunarodne poslove i odnose s javnošću David Vugrinec te ostali uvaženi gosti.

Za ovu je priliku izrađena i monografija škole koju su u publici listali učenici, roditelji učenika, nastavnici, odgojitelji te sadašnji i bivši djelatnici škole. Također, svečanost su otvorena srca uljepšali bivši učenici I. OŠ Čakovec koji su svojim izvedbama postali dio programa obilježavanja značajne obljetnice. To su Rebecca Posavec, Blanka Tkalčić, Jurica Jurasić Kapun, David Vuković, Ivan Pal i Virna Hošnjak. Program je vodila učenica I.OŠ Čakovec Hana Krištofić.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!