U konkurenciji od 75 škola

SMOTRA DJEČJEGA KAJKAVSKOG PJESNIŠTVA Veliko priznanje Greti Kolenić iz OŠ Strahoninec

Prekrasne vijesti i velik uspjeh za OŠ Strahoninec i njegove "kajkavce" stigao je iz Svetog Ivana Zeline

U konkurenciji od 75 osnovnih škola, 341 učenika i čak 400 pristiglih pjesama na natječaj, pjesma “Ftič” učenice 3. a razreda, Grete Kolenić, izabrana je od strane Stručnoga ocjenjivačkog suda prvo među 79 najboljih te objavljenih u zborniku, da bi potom uslijedio još jedan uspjeh i poziv na samu 39. Smotru dječjega kajkavskog pjesništva “Dragutin Domjanić” u Svetom Ivanu Zelini.

Na Smotri čiji su glavni pokrovitelji Ministarstvo kulture RH te Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH učenici su izveli 34 pjesme, uz bogat glazbeni, dramski i likovni program. Veliko je to priznanje i Gretinoj mentorici, učiteljici Ani Horvat, koja već niz godina njeguje kajkavsku riječ i kulturu te postiže zavidne rezultate na tome, ali i drugim područjima.

Zbog svoga “španjolskog” angažmana na školskome europskom projektu, pratnja Greti u subotu, 26. listopada, bila je pedagoginja Monika Zorčec. Zapaženi su također bili i likovni radovi učenika 3. a, koji su izabrani i izloženi u sklopu Smotre, a krase i stranice samog zbornika “Oblok, oblaki”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije