Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
MEĐIMURSKI INFORMATIČKI KLUB Odlični rezultati za robotičare iz Strahoninca na MakeXu
MIS Strahoninec

Natjecanje u Zagrebu

MEĐIMURSKI INFORMATIČKI KLUB Odlični rezultati za robotičare iz Strahoninca na MakeXu

Starija ekipa Međimurskog Informatičkog Kluba u sastavu Mateo Bujanić i Ivan Koštarić, mentor Renato Železnjak je u vrlo zahtjevnoj konkurenciji osvojila treće mjesto.

Prava poslastica za robotičare odigravala se ove subote, 12. listopada u Zagrebu. Mladi robotičari – djeca od trećeg do osmog razreda osnovne škole su se natjecala u rješavanju robotskih zadataka na međunarodnom MakeX natjecanju.

Naziv ovogodišnjeg natjecanja je “City Guardian”, a zadaci su inspirirani borbom za očuvanjem okoliša, pa su roboti trebali sortirati otpad, mjeriti razine onečiščenja, ukloniti zastarjele termoelektrane i isključiti neispravne sklopke.

Na ovom natjecanju se okupilo osamdesetak ekipa iz Hrvatske, kao i nekoliko ekipa iz susjednih zemalja.

Starija ekipa Međimurskog Informatičkog Kluba u sastavu Mateo Bujanić i Ivan Koštarić, mentor Renato Železnjak je u vrlo zahtjevnoj konkurenciji osvojila treće mjesto, dok je mlađa ekipa MIK-a u sastavu Mura Blažević i David Rodinger, mentor David Krištofić zauzela četvrto mjesto u finalnom poretku.

Prvoplasirane ekipe starije i mlađe skupine su svojim odličnim rezultatima zaslužile plasman u završnicu tog međunarodnog natjecanja u Kini.

Organizator ovog popularnog natjecanja u Hrvatskoj, kao i glavni sponzor je IRIM – Institut za razvoj inovativnog mišljenja.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Category: 5955

Reci što misliš!