Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
NEOBIČNA SITUACIJA U ČAKOVCU Prijepodne štrajk, poslijepodne - nastava
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

ŠTRAJK U ŠKOLAMA

NEOBIČNA SITUACIJA U ČAKOVCU Prijepodne štrajk, poslijepodne - nastava

Prvi put do sada održat će se cirkularni štrajk, na način da su danas u štrajk uključene sve osnovne i srednje škole, a od petka u blokadi sudjeluju škole u pojedinim županijama

Dovesti u školu ili ne dovesti - pomalo "hamletovska" jutros je bila dilema gotovo svakog roditelja jer o tome kamo danas s djecom, dok traje štrajk obrazovnih djelatnika, kako sami kažu, konkretne upute nisu dobili. "Pale" su jučer internetske stranice svih škola pa se na webu o rasporedu nije moglo informirati, što je rezultiralo time da je većina klinaca ipak ostala doma, iako je za njih uglavnom po školama osigurano čuvanje.

Neobična situacija nastala je u Tehničkoj školi Čakovec, gdje u prijepodnevnoj smjeni nastavnici štrajkaju, no u poslijepodnevnoj će se nastava - održati. U sindikatu Preporod najavili su, naime, ravnatelju škole Draženu Blažeki štrajk od 8 do 13 sati.

- To znači da nastave u prijepodnevnoj smjeni nema, o čemu smo obavijestili učenike, no mi imamo i drugu smjenu koja će se normalno održati jer u obavijesti koju sam dobio piše da štrajk traje samo do 13 sati - kaže ravnatelj Dražen Blažeka. Kako će biti sutra, ne zna.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!