Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
ŠTRAJK U OBRAZOVANJU Međimurske škole objavljuju obavijesti o štrajku na svojim stranicama
Ilustracija/Grgo Jelavic/Pixsell

stanje u međimurskim školama

ŠTRAJK U OBRAZOVANJU Međimurske škole objavljuju obavijesti o štrajku na svojim stranicama

U osnovnim i srednjim školama diljem Hrvatske sutra se održava štrajk nastavnika

Rezultat propalih pregovora između Vlade, Sindikata hrvatskih učitelja i Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama, kojim su tražili povećanje koeficijenata složenosti poslova u odgoju i obrazovanju za prosječno 6,11%, je sutrašnji štrajk koji je najavljen u svim školama. U petak i naredne dane štrajkat će se cirkularno po županijama.

Vezana vijest

Blaženka Divjak ŠTRAJK DILJEM HRVATSKE ŠTRAJK U ŠKOLAMA Ministrica Divjak poslala poruku učenicima i roditeljima uoči sutrašnjeg štrajka

Provjerili smo kakvo je stanje u međimurskim školama. Nažalost, zbog prevelike navale, njihove web stranice su u padu, javlja Carnet, pa su škole primorane informacije o štrajku objavljivati na svojim Facebook stranicama. 

Naišli smo na objave nekih škola poput Gimnazije Josipa Slavenskog, OŠ Sveti Martin na Muri, OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica, OŠ Petar Zrinski Šenkovec, OŠ dr. Ivana Novaka Macinec i druge. Ministrica Blaženka Divjak pozvala je učenike i roditelje da prate sve informacije vezane uz štrajk te da budu u kontaktu sa svojim školama.

Kako doznajemo, pravo stanje o štrajku bit će poznato tek u jutarnjim satima kada će se učitelji i profesori poimence pismeno izjasniti o štrajku, a kako doznajemo iz Međimurske županije, prijevoz će biti normalno osiguran za sve učenike tokom cijelog dana.

Prema informacijama koje imamo, one škole koje će biti u štrajku, organizirat će neki drugi oblik odgojno-obrazovnog sadržaja za učenike. Preporuka učenicima i roditeljima je da prate web i Facebook stranice škola, a moguć je kontakt s učiteljima i profesorima putem e-Dnevnika.

I nadalje ćemo pratiti situaciju oko štrajka u školama, a sve novosti pročitajte na našem portalu.

 
 
 
 
 
Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!