Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
FOTO Europski dan jezika obilježen u Graditeljskoj školi Čakovec
Graditeljska škola Čakovec

ŠKOLA PREPOZNALA INICIJATIVU

FOTO Europski dan jezika obilježen u Graditeljskoj školi Čakovec

Graditeljska škola Čakovec uključila se u obilježavanje s ciljem razvijanja interesa kod učenika za učenje drugih jezika

Diljem Europe svake se godine 26. rujna obilježava Europski dan jezika. Inicijativa za obilježavanje ovog dana potekla je od Vijeća Europe, a s obilježavanjem se započelo još 2001. godine.

Graditeljska škola Čakovec također je prepoznala ovu inicijativu i uključila se u obilježavanje, a s ciljem razvijanja interesa kod učenika za učenje drugih jezika. Tako su učenici 2.c i 1.d razreda na satu Engleskog jezika kod profesorice Dušanke Kocijan izrađivali višejezične promotivne materijale i plakate, koji su potom izloženi na panoima u holu škole. Isto tako je 4.a razred pod satom Engleskog jezika s profesoricom Kocijan posjetio štandove Ekonomske i trgovačke škole te Srednje škole Čakovec u centru grada i tom su prilikom sudjelovali u različitim jezičnim igrama, slagalicama i mozgalicama koje su osmislili nastavnici i učenici tih škola.

- Vjerujemo da su učenici bili vrlo zadovoljni svojim angažmanom u obilježavanju Europskog dana jezika te da bi i u budućnosti željeli više takvih zabavnih i kreativnih sati, ali se isto tako nadamo da će im to biti poticaj da krenu u učenje još nekog stranog jezika - kažu iz škole.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!