Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
DOBRE VIJESTI Međimurskom veleučilištu ponovno odobren upis studenata na studij Održivi razvoj
MEV Čakovec

NOVI STUDIJSKI PROGRAM

DOBRE VIJESTI Međimurskom veleučilištu ponovno odobren upis studenata na studij Održivi razvoj

Ukidanje zabrane upisa potvrda je da Međimursko veleučilište u Čakovcu nudi kvalitetne studijske programe

Nakon višegodišnjeg rada na kvaliteti i doradi preddiplomskog stručnog studija Održivi razvoj, Međimurskom veleučilištu u Čakovcu je 5. rujna 2019. godine Ministarstvo znanosti i obrazovanja ukinulo zabranu upisa studenata na navedeni studijski program, temeljem mišljenja Akreditacijskog savjeta pri Agenciji za znanost i visoko obrazovanje.

Tako će do 17. rujna maturanti moći izabrati i upisati novi studijski program Održivi razvoj u jesenskom upisnom roku, koji je dobio pozitivno mišljenje stručnjaka te je usklađen s najnovijim zahtjevima tržišta rada.Održivi razvoj je preddiplomski stručni studij na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu koji se izvodi kao redoviti i izvanredni, a traje 3 godine, odnosno 6 semestara, te se njegovim završetkom ostvaruje 180 ECTS bodova. Ono što ga čini posebnim je interdisciplinarni tehnički pristup, jedinstven u Hrvatskoj i regiji.

Stručni prvostupnik/prvostupnica inženjer/inženjerka održivog razvoja profil je koji je izuzetno cijenjen i tražen u Europskoj uniji, a očekuje se i velika potražnja za takvim kadrovima u budućnosti. Dokaz tome je činjenica da top 50 najboljih Sveučilišta i Veleučilišta u Europi i svijetu nude ili otvaraju studij Održivog razvoja, čijim primjerom se vodi i Međimursko veleučilište u Čakovcu.

Dekanica Veleučilišta, doc.dr.sc. Nevenka Breslauer, prof.v.š. komentira: „Izuzetno sam ponosna što smo na doradi i poboljšanju studijskog programa Održivi razvoj pokazali pravi timski rad u kojem su sudjelovali svi kojima je stalo da tako dobar studij održimo u našoj regiji te nastavimo stvarati stručni kadar u tom području“.

Ukidanje zabrane upisa potvrda je da Međimursko veleučilište u Čakovcu nudi kvalitetne studijske programe, od Održivog razvoja i Računarstva do Menadžmenta turizma i sporta. U narednom razdoblju Veleučilište će nastaviti raditi na njihovoj kvaliteti i razvoju i uvođenju novih te se razvijati u smjeru svoje vizije, a to je postati regionalni centar izvrsnosti visokostručnog i primijenjenog znanstvenog rada.

Pročelnik odjela Održivi razvoj Goran Sabol, mag.ing.geoing., pred., zaključuje: „Vrlo smo zadovoljni što je evaluacija studijskog programa preddiplomskog stručnog studija Održivi razvoj rezultirala odobrenjem upisa studenata u akademsku godinu 2019./2020. te pozivam sve brucoše da upišu ovo sve traženije zanimanje na tržištu rada.“

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!