NOVA ŠKOLSKA GODINA

FOTO Sedamdeset prvašića u školama u Draškovcu, Prelogu i Cirkovljanu

U Draškovcu će ove godine biti 12 novih učenika, a u Osnovnoj školi Prelog 51 prvašić, u dva razreda te sedam đaka prvaka u Područnoj školi u Cirkovljanu

Nova školska godina započela je i u osnovnim školama na području Preloga, Osnovnoj školi Draškovec i Osnovnoj školi Prelog.

I u Prelogu i u Draškovcu, s posebnim su oduševljenjem dočekani oni najmlađi, prvašići. U Draškovcu ih je dočekala ravnateljica Margit Mirić, sa njihovom učiteljicom te prigodnim programom ispunjenim plesom, pjesmom i recitacijama. U Draškovcu će ove godine biti 12 novih učenika, a u Osnovnoj školi Prelog 51 prvašić, u dva razreda te sedam đaka prvaka u Područnoj školi u Cirkovljanu.

Dobrodošlicu je u Prelogu uz starije učenike i njihove nove učitelje, prvašićama zaželjela i ravnateljica Nina Lesinger. I u Prelogu i u Draškovcu, sve je pozdravio i gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek.

Ove je godine školski kalendar nešto drugačiji nego proteklih godina. Uvođenjem novih mogućnosti odmora za učenike želi se omogućiti učenicima više kraćih odmora tijekom nastavne godine. Jesenski odmor za učenike počinje 30. listopada 2019. godine i traje do 31. listopada 2019. godine, s tim da nastava počinje 4. studenoga 2019. godine. Prvi dio zimskoga odmora za učenike počinje 23. prosinca 2019. godine i traje do 3. siječnja 2020. godine, s tim da nastava počinje 7. siječnja 2020. godine. Drugi dio zimskoga odmora za učenike počinje 24. veljače 2020. godine i završava 28. veljače 2020. godine, s tim da nastava počinje 2. ožujka 2020. godine. 

Proljetni odmor za učenike počinje 9. travnja 2020. godine i završava 10. travnja 2020. godine, s tim da nastava počinje 14. travnja 2020. godine. Pozivaju se i vozači da pripaze na učenike, a pogotovo na one najmlađe, prvašiće.

Pridržavajte se prometnih propisa i pravila te poštujte prometne znakove. Brzina kretanja vozila u blizini škola i vrtića ograničena je na najviše 40 km/h. Roditelji, osobito učenika nižih razreda, trebali bi ponoviti kako se pravilno ponaša u prometu, proći s njima put do škole i upozoriti ih na najopasnija mjesta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije