OŠ SVETI MARTIN NA MURI

RIJEČ RAVNATELJICE Petra Novinščak: ‘Želimo Dijamantni status za našu školu’

- Kako smo prošlle godine u natjecanju za EKO škole obranili Zlatni status, ove godine želimo osvojiti Dijamant status, to je kao da osvojiš Ligu prvaka, kaže profesorica Petra Novinščak. v.d. ravnateljica svetomartinske škole.

Dva su dana do početka nove školske godine, a u Osnovnoj školi Sveti Marti na Muri sve je spremno i za učenike i za učitelje i sve školske zaposlenike.

Premda distributeri još uvijek dovoze nove knjige te mnoga pomagala u nastavi, a sve za ‘školu za novi život’, sve drugo je posloženo i u ponedjeljak će školsko zvono obaviti svoj zadatak. U ponedjeljak će u školske klupe svetomartinske škole sjesti 201 učenik, a po prvi puta to će učiniti i 17 učenika prvoškolaca.

– Ove godine imamo 2 učenika manje nego lani, a u prvom razredu je manje njih za 7 te će prvaščići biti smješteni u jedan razred, a ukupno imamo 11 odijeljenja, 6 razredne i 5 predmetne nastave. Od 2006. godi naša škola radi u jednoj smjeni, a učenici imaju riješen kvalitetan prijevoz u školu i doma.

Izvan nastavne aktivnosti se nastavljaju, u prvom redu naša sada već dobro uhodana Voćarska zadruga TINČEK, kao i sve druge skupine, a od jesenas uvodimo u izvananstavne aktivnosti, šivanje, pletenje, heklanje i druge druge stvari koje su se radile ili još uvijek rade u našim domaćinstvima.

Isto tako nastavljamo poslove vezane na EKO školu i kako smo lani obranili Zlatni status naše škole, ove godine želimo osvojiti ‘Ligu prvaka’, Dijamantni status. Na tome ćemo raditi ozbiljno i predano. Vraćamo se ,na otpad’ na čemu smo i dobili status EKO škole, te ćemo u travnju jedan tjedan posvetiti ovoj temi s naglakom na selekciju otpada – rekla nam je Petra Novinščak, v.d. ravnateljica svetomartinske škole.

Svetomartinski učitelji se ovog časa pripremaju za projekt ‘škola za život’, a pitanje školsko-športske dvorane se rješava ali ne na zadovoljavajući način, no do kraja godine bit će pripremljei svi potrebni dokumenti, a potom slijedi apliciranje na domaće i EU fondove.  

I lijepo bi bilo vidjeti ispred škole na jarbolu novi platinasti sjaj na EKO barjaku. Svetomartinsku učitelji i učenici mogu biti najbolji i to su puno puta dokazali, a mnogo toga će zavisti o znanju i radovima konkurencije te ocjenivačkog suda.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije