Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
U TOP 20 Čakovečka Gimnazija na popisu škola koje su upisali najbolji osmaši
Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec

PRIZNANJE ZA ŠKOLU

U TOP 20 Čakovečka Gimnazija na popisu škola koje su upisali najbolji osmaši

Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec se na popisu našla s dva svoja smjera. Popis je napravljen po prosjeku bodova upisanih osmaša

Prirodoslovna gimnazija uz skupinu predmeta na stranom jeziku smjer je Prirodoslovne škole Vladimira Preloga u Zagrebu gdje je prosječni broj upisanih 80,5. To je najviši prosječni broj bodova upisani u neki gimnazijski program u Hrvatskoj na ovogodišnjim upisima u srednje škole, piše portal Srednja.hr.

20 gimnazija koje su upisali najbolji osmaši

Po prosjeku bodova upisanih osmaša ova škola zauzima i drugo mjesto u tablici 20 najboljih. Prosjek bodova osmaša upisanih u program prirodoslovne gimnazije u Prelogu iznosi 80,44. Na trećem mjestu škola koje su upisali najbolji osmaši nalazi se XV. gimnazija Zagreb, točnije tamošnji program prirodoslovno-matematičke gimnazije. Prosjek bodova upisanih u tu školu iznosi 80,39. 

Na popisu se, iza nje, našla čakovečka Gimnazija Josipa Slavenskog i njezin smjer prirodoslovno-matematičke gimnazije s prosjekom od 80,34 bodova. Ista škola na popisu se još jednom naša u top 20, i to na desetom mjestu sa smjerom prirodoslovne gimnazije čiji prosjek bodova iznosi 79,97.

U nastavku je tablica s popisom škola koje izvode gimnazijski program s najvišim prosječnim brojem bodova učenika koji trenutačno ostvaruju pravo upisa u tom programu. Iz Ministarstva napominju da su u ovaj izračun bodova uključeni bodovi ostvareni temeljem zajedničkog elementa vrednovanja tj. uspjeha iz osnovne škole te eventualni dodatni bodovi ne uključujući izravan upis, piše portal Srednja.hr.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!