Gospodarska škola Čakovec: Ostvarena prva mobilnost u projektu Comenius

Prvi susret, u okviru projekta Comenius, ostvarili smo posjetom njemačkom gradu Andernachu gdje smo boravili od 10. do 15. listopada 2012. godine. U Njemačkoj smo proveli 6 nezaboravnih dana. Škola domaćin bila nam je škola August-Horch-Schule u Andernachu.

Glavna tema našeg prvog susreta bila je marketing vina. Našu školu predstavilo je troje učenika smjera poljoprivredni tehničar: Helena Kovačić (3. pt), Matija Novak (2. pt) i Benjamin Damiš (2. pt)  uz pratnju dvoje profesora: Vesne Stunković i Kristijana Valkaja te ravnateljice Sabrine Blajda. Učenici su zajedno s kolegama iz Njemačke, Italije, Španjolske, Turske, Poljske, Grčke, Litve i Portugala izrađivali plakate i prezentacije te sastavljali ankete na temu marketing vina.

Ovaj je kraj poznat po vinogradarstvu i vinarstvu pa smo posjetili vinski muzej, naučili smo sve o povijesti vinogradarstva tog kraja, upoznali smo sorte tog vinogorja: Rajnski rizling, Müller-Thurgau Silvanac, Pinot crni, Dornfelder i Portugizac. Uživali smo u prekrasnom krajoliku uz rijeku Rajnu i Ahr. Cilj mobilnosti bio je i da svi sudionici prezentiraju svoju zemlju što je naša ekipa vrlo hrabro odradila.

Naš susret završio je zajedničkim druženjem uz degustaciju internacionalnih jela i pića. Jelo se međimursko meso z tiblice, makovnjača i međimurska gibanica. Kušali smo specijalitete iz Španjolske i Portugala, kolače iz Italije i Litve. Kući smo se vratili s novim iskustvom i obiljem uspomena.  Najdraže trenutke i uspomene donosimo u fotogaleriji.

Sljedeća mobilnost održat će se u Italiji gdje ćemo se baviti temom enogastronomije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije