Učenici macinečke škole na terenskoj nastavi u Čakovcu

Učenici predmetne nastave OŠ dr. Ivana Novaka iz Macinca 14. studenog imali su nastavni dan u Čakovcu. Svima je bila zajednička predstava “Snjeguljica mora umrijeti” u izvedbi Kazališne družine “Pinklec”. Iskusili su što je to demokracija glasujući za nastavak poznate bajke i možda se iznenadili završetkom do kojega su došli vlastitim odlukama.

Naime, Snjeguljica je doista umrla, a s njom i glavni junak predstave. Drugi dio činio je posjet crkvi Svetog Nikole gdje su svećenici franjevci predstavili činjenice vezane uz ovu znamenitost Grada Čakovca. Učenici 5. i 6. razreda uputili su se do tiskare “Zrinski” te pogona za izradu svijeća “NET d.o.o.”, a oni stariji prošetali su Perivojem Zrinskih slušajući poučna predavanja prof. Nenada Martineca o znamenitoj obitelji Zrinski.

Učenici 7. i 8. razreda posjetili su i etnografski postav Muzeja Međimurja te Gradsku knjižnicu “Nikola Zrinski”. Radni dan je protekao u vedrom raspoloženju, a učenici su prepoznali mnoštvo tragova koje su ostavili Zrinski u Čakovcu. Ovo sve bilo bi teško doznati sjedeći u školskim klupama…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije