OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica

LITERARNI RADOVI Niki Halić treća nagrada za pjesmu ‘Zipka’ koja je napisana na kajkavskom narječju

Na ovogodišnjem natječaju sudjelovalo je više od četrdeset škola. Nika i njezina učiteljica Ljiljana Rinkovec osvojile su treću nagradu.

Pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja i Grada Vrgorca, Osnovna škola Vrgorac organizirala je 19. literarno-likovni natječaj “Tin i ja” za učenike osnovnih škola Republike Hrvatske i škola u inozemstvu gdje se održava nastava na hrvatskom jeziku.

Literarni radovi mogli su  biti pisani hrvatskim književnim jezikom i svim hrvatskim narječjima i govorima. Teme literarnog stvaralaštva su inspirirane likom i djelom Tina Ujevića. Na literarnom natječaju dodijeljuju se prva, druga i treća nagrada učenicima od 1. do 8. razreda. Na ovogodišnjem natječaju sudjelovalo je više od četrdeset škola.

Učenici 3. a razreda OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica ove su se godine uključili u literarni dio natječaja te su nastavili ovogodišnji sjajan niz nagrada i priznanja iz literarnog i likovnog stvaralaštva. Tako je učenica Nika Halić osvojila treću nagradu napisavši pjesmu Zipka na kajkavskom narječju. Nikina učiteljica je Ljiljana Rinkovec.

V zipki se dete ziba
i v joj spi
zipka se pomali giba
a dete vun gledi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije