Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
SREDNJA ŠKOLA PRELOG Pokrenut novi projekt - četiri učenika će 10 mjeseci raditi u inozemstvu
Srednja škola Prelog

PROJEKT MOBILNOSTI UČENIKA

SREDNJA ŠKOLA PRELOG Pokrenut novi projekt - četiri učenika će 10 mjeseci raditi u inozemstvu

I ove će se godine učenici i njihovi nastavnici u pratnji upustiti u poslovne avanture koje uključuju i prekrasna putovanja

U Srednjoj školi Prelog novi je val pozitivne energije usprkos kiši koja nas danima prati. Održana je prva prijavna radionica za sudjelovanje u mobilnosti u sklopu projekta  Go4Experience II.

Projekt nudi inozemnu stručnu praksu za učenike strukovnih zanimanja u trajanju od dva ili tri tjedna. U suradnji s Agencijom za mobilnost i programe EU ovo je peti projekt koji omogućava stručno usavršavanje učenika Srednje škole Prelog, sa sredstvima u vrijednosti 179,310.00 eura. 

Nakon uspješno provedenih 120 mobilnosti prethodnih godina, u narednoj školskoj godini još će 40 učenika te 4 stručna nastavnika sudjelovati u mobilnostima. Dosadašnja kvaliteta provođenja projekata prepoznata je od strane Agencije za mobilnost i programe EU koja je u rujnu 2018. dodijelila Povelju za mobilnost u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju te je jedna od osam škola u Hrvatskoj koja je ima. 

Posebnost ovog projekta četiri su dugoročne mobilnosti, Erasmus PRO, na kojima će učenici 10 mjeseci raditi u inozemstvu.Ciljevi projekta su povećati zapošljivost i konkurentnost učenika na tržištu rada, upoznati ih s inovacijama i novim tehnologijama pojedinih zanimanja. Po povratku s mobilnosti učenici usavrše komunikaciju na stranom jeziku, razviju samopouzdanje u struci  i osvijeste pogodnosti cjeloživotnog učenja i usavršavanja. 

Partneri u projektu su tvrtke i škole koje nude inovativna i kvalitetna radna mjesta: Terme Vivat iz Slovenije, srednja škola Jean Capelle iz Bergeraca u Francuskoj, tvrtka Esmovia iz Valencije u Španjolskoj te grupacija Sonnenhotels iz Austrije.I ove će se godine učenici i njihovi nastavnici u pratnji upustiti u poslovne avanture koje uključuju i prekrasna putovanja. Interes za sudjelovanje u projektu je velik, stoga želimo učenicima puno sreće tijekom procesa prijave. 

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Category: 5955

Vezani članci

Reci što misliš!