Osnovna škola Ivanovec za škole u Africi

Već je treću godinu zaredom OŠ Ivanovec uključena u UNICEF-ov projekt “Škole za Afriku”. Kao i prethodne, i ove će godine nastojati pomoći da se u jednoj od najsiromašnijih afričkih država – Etiopiji sagrade nove škole i obnove dotrajale, te se svakom djetetu omogući osnovno obrazovanje.

U okviru izvannastavne aktivnosti “Ruke prijateljstva” koju vodi Ana Jambrović, prof. geografije, učenici osmišljaju  različite načine na koje bi mogli prikupiti potreban novac. Početak šk.god. 2012./13. obilježila je akcija povodom Dana zahvalnosti za plodove zemlje u koju su se rado uključili i u velikom broju odazvali i roditelji naših školaraca. Kolače koje su mame i bake ispekle zapakirali smo i prodavali u vrijeme obilježavanja spomenute svečanosti u Štefancu i Ivanovcu.

Na taj je način prikupljeno 1390 kn koji su uplaćeni na račun UNICEF-a. No, tu aktivnosti nisu stale. Od nekoliko prikupljenih recepata sastavljena je  kuharica “Kolači našeg djetinjstva” koja će se prodavati na nekoj od nadolazećih prigodnih svečanosti u školi, a učenici već smišljaju daljnje aktivnosti koje će provoditi tijekom cijele godine. (Ana Jambrović)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije