USPJEH OSMAŠICE

IDORA FILO Putopis učenice II. OŠ Čakovec među pet najljepših putopisa u Hrvatskoj

Nagrađeni učenici čitali su dijelove svojih putopisa na pozornici, a među njima je bila i učenica osmog razreda II. osnovne škole Čakove Idora Filo. Mentorica joj je bila Ina Magić

U koprivničkom kinu Velebit, u petak 24. svibnja 2019., održana je svečana dodjela nagrada za najljepši dječji putopis ‘Putositnice 2019.’. 

Svečanost su, u organizaciji Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski, podržali Koprivničko-križevačka županija, Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Grad Koprivnica. Ovogodišnja tema natječaja bila je opisivanje ljudi, krajolika, običaja te kulturnog i povijesnog bogatstva s putovanja diljem naše zemlje, u kojoj su sudjelovali učenici 7. i 8. razreda osnovnih škola s područja Republike Hrvatske.

Pristigla su 43 putopisa, a povjerenstvo je odabralo deset najboljih među kojima je bilo pet nagrađenih putopisa. Nagrađeni učenici čitali su dijelove svojih putopisa na pozornici, a među njima je bila i učenica osmog razreda II. osnovne škole Čakovec Idora Filo (mentorica: Ina Magić).

Idora je napisala putopis Otok sreće u kojem govori o ljepotama, znamenitostima i običajima otoka Raba. Nagrade je podijelila ravnateljica Gordana Gazdić Buhanec, a nagrađene je najviše razveselila bista umjetnika Dragutina Ciglara. Čestitke Idori! 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije