MODNA bajka uz dan otvorenih vrata

FOTO Osnovnoškolci pokazali vještine u projektu ‘Postani kreativan’ Gospodarske škole Čakovec

Učenicima čiji su radovi proglašeni najboljima dodijeljen je Modni Oskar, kao nagrada za uloženi trud i kreativnost, koje je uručio ravnatelj GŠ Čakovec Renato Vinko

Kako bi osnovnoškolcima olakšali donošenje važne odluke o upisu u srednju školu, Gospodarska škola Čakovec i ove je godine organizirala Dan otvorenih vrata za sve zainteresirane učenike osnovnih škola Međimurja.

U utorak, 7. svibnja od 11 do 16 sati djelatnici i učenici GŠ Čakovec proveli su niz radionica u području poljoprivrede, prometa, tekstila i kože te osobnih usluga. Svi posjetitelji imali su priliku razgovarati s poduzetnicima te iz prve ruke saznati sve o radnom procesu, uvjetima na radu, mogućnostima stipendiranja i slično. 

Kao središnji događaj održana je modna revija učeničkih radova u sklopu projekta ‘Postani kreativan’ kojeg su osmislile nastavnice Gospodarske škole Čakovec Jadranka Prošev i Katica Korunek s ciljem poticanja učeničke kreativnosti i promoviranjem zanimanja krojač. 

U projektu su sudjelovali učenici osnovnih škola, koji su izradili skice odjevnih predmeta, a najbolje radove sašili su učenici GS Čakovec. Tako se ove godine pridružilo čak 50-ak osmaša iz jedanaest međimurskih osnovnih škola, što taj odaziv čini čak četverostruko većim nego lani. 

Učenicima čiji su radovi proglašeni najboljima dodijeljen je Modni Oskar, kao nagrada za uloženi trud i kreativnost, koje je uručio ravnatelj GŠ Čakovec Renato Vinko

Tako su dobitnici priznanja učenici Marija Bogdan iz OŠ Macinec, Ela Halinić iz OŠ Mursko Središće, Maja Vugrinčić iz OŠ Kotoriba, Mateja Matotek i Vid Krušek iz OŠ Donja Dubrava, Karla Mezga iz OŠ Domašinec, Nina Novak iz OŠ Belica, Jelena Novak OŠ Selnica, Patrik Mustač iz OŠ Mačkovec, Božica Muršić iz OŠ Kuršanec, Lana Vabec iz OŠ Štrigova i Iva Zadravec iz OŠ Draškovec.

Uz učenike škole i njihove nastavnike, cjelokupnu modnu bajku pratili su i njihovi gosti, dok su program pjesmom uveličale učenice Nensi Andrašec i Tena Herak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije