projekt Erasmus+

KAKO MOTIVIRATI UČENIKE? Profesorice Gospodarske škole Čakovec boravile nekoliko dana u Norveškoj

U Norveškoj su bile profesorice Branka Vlahek-Ivek, Davorka Gregorić i Katja Šimon. Bilo je zanimljivo i poučno budući da Norveška ima jedan od najučinkovitijih školskih sustava u Europi

Profesorice Gospodarske škole Čakovec, Branka Vlahek-Ivek, Davorka Gregorić i Katja Šimon provele su od 25. do 30. ožujka u Bergenu i Oddi, gradiću smještenom u samom fjordu po kojima je Norveška poznata.

Radi se o suradnji na inovacijama i razmjeni dobre prakse u sklopu Erasmus + projekta ” Will to MotivatE(U)” . Projekt uključuje škole iz šest europskih zemalja,  Mađarske, Norveške, Slovenije, Italije, Islanda i Hrvatske te se fokusira na to kako najbolje motivirati učenike.

Kroz razmjenu i poznavanje različitih školskih sustava nastavnici imaju priliku usporediti različita metodološka iskustva i procijeniti koje metode učenicima njihovog obrazovnog sustava najbolje odgovaraju. 

Profesorice su, između ostalog, imale priliku prisustvovati satovima norveškog jezika te iz prve ruke vidjeti kako u norveškoj školi funkcionira organizacija grupnoga rada kao dio motivacije u nastavi. Bilo je zanimljivo i poučno budući da Norveška ima jedan od najučinkovitijih školskih sustava u Europi. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije