Naš mali kaj 15. studenog u novom ruhu

Osnovna škola Mursko Središće tradicionalno organizira deveti po redu Naš mali kaj ovaj puta u suoorganizaciji s Ogrankom Matice Hrvatske Čakovec i u promijenjenoj koncepciji. Prva je priredba kviz Smo kaj pozabili u kojem se tročlane ekipe škola natječu u poznavanju starih kajkavskih riječi i izraza.

Svaka ekipa/škola nastupa pod imenom škole i jednom međimurskom poslovicom, a presudni arbitar uz voditelje bit će dr.sc. Stjepan Hranjec. Za pobjednike su osigurani i prigodni pokloni. Druga je priredba Zviraju reči i popevamo po domačem. To je poetsko -glazbena priredba u kojoj se natječu mladi literati i mladi pjevači.

Svaka škola može prijaviti po jednog literata s originalnim ostvarajem na kajkavskom narječju i jednog pjevača koji će pjesmu na kajkavskom narječju izvesti uz matricu ili klavirsku pratnju svoga mentora. Škole mogu prijaviti jedno i drugo ili samo jedno.

Obje se priredbe održavaju 15. studenog s početkom u 15 sati kviz i u 17 sati  poetsko glazbena priredba, a škole su prijave dužne poslati do 5. studenog faksom na broj: 040 543 106 ili na email: os-mursko-sredisce-001@skole.t-com.hr ili na adresu OŠ Mursko Središće, Vladimira Nazora 22, 40315 Mursko Središće.

Još je važno spomenuti da će se proglasiti NAJpjesnik i NAJpjevač koji će biti i posebno nagrađeni, kao i to da su prijavljene već i škole izvan Međimurske županije. Pokrovitelj manifestacije je Grad Mursko Središće.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije