PLESNI VIRTUALNI SHOW

DRŽAVNO PRVENSTVO Sjajne plesačice Srednje škole Čakovec ‘rasturale’ u Poreču i izborile finale

- Naše su cure u finalu Školskog plesnog virtualnog showa! Znali smo da su najbolje! Bravo i rasplešite Poreč! - poručuju iz SŠ Čakovec

Hrvatski školski sportski savez od 2014. godine provodi projekt pod nazivom ‘Školski plesni virtualni show’ čiji je cilj potaknuti mlade na bavljenje tjelesnom aktivnošću, razvoj kreativnosti plesnim pokretom te druženje učenika i učenica na zanimljiv i produktivan način. 

Projekt je natjecateljskog karaktera te osmišljene koreografije moraju biti zabilježene video uratkom. Prijave pristižu iz svih krajeva Hrvatske, a već treću godinu za redom u projekt su se uključile i učenice Srednje škole Čakovec koje su ove godine snimile pravi plesni show! 

Uz školske i izvanškolske aktivnosti, djevojke su slobodno vrijeme iskoristile za redovite treninge kako bi ovogodišnja snimka bila još bolja od prethodnih. Pod vodstvom profesora tjelesne i zdravstvene kulture Željka Domjanića i vanjske suradnice Ane Vodišek, učenice opće gimnazije zaista su pokazale da se uz malo truda može sve.

Koreografiju su osmislile Marija Bralić, Lana Posedi, Mirjam Krznarić, Ida Šoltić, Helena Židov, Una Krauthacker, Magdalena Kralj, Ema Vurušić i Angie Polanec, dok je njihov plesni show zabilježio snimatelj Žan Novosel.

– Sjajan video plesačica prepoznali su i članovi stručnoga žirija u projektu Školski plesni virtualni show pa su se djevojke i ove godine zasluženo našle među tri najbolje srednjoškolske plesne grupe u RH. Naša je ekipa tako stekla pravo sudjelovanja na Državnom prvenstvu u Poreču i što reći, nego, bravo! – javili su iz Srednje škole Čakovec.

No tu nije kraj ove lijepe priče. U “plesnoj borbi” nadmetali su se Sportska gimnazija Zagreb, Gimnazija Tituša Brezovačkog Zagreb, II. Sušačka gimnazija Rijeka i Srednja škola Čakovec.

Trećeplasirane su, po odluci stručnog žirija, učenice Gimnazije Tituša Brezovačkog, a Srednja škola Čakovec i II. Sušačka gimnazija Rijeka izborile su prolazak u finale koje će se održati u nedjelju 31. ožujka 2019., također u Poreču na otvorenju Svjetskog odbojkaškog prvenstva.

– Naše su cure u finalu Školskog plesnog virtualnog showa! Znali smo da su najbolje! Bravo i rasplešite Poreč! – poručuju iz SŠ Čakovec. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije