ČETVRT STOLJEĆA POSTOJANJA

FOTO Obilježen 25. rođendan Gospodarske škole Čakovec, najbolje strukovne škole u Hrvatskoj

Gospodarsku školu trenutno pohađa 360 učenika, zaposleno je 80 djelatnika od kojih je 68 nastavno pedagoško osoblje. Svi su zajedno danas slavili

U prepunom holu Gospodarske škole Čakovec svečano je obilježen veliki jubilej – 25 godina od osnutka danas najbolje strukovne škole u Hrvatskoj.

>> Gospodarska škola Čakovec proslavila 25. rođendan

U nazočnosti sadašnjih i bivših zaposlenika škole, gospodarstvenika, ravnatelja međimurskih osnovnih i srednjih škola te ostalih mnogobrojnih uzvanika, svečanosti su prisustvovali i međimurski župan Matija Posavec sa zamjenicom Sandrom Herman, gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak, prvi ravnatelj Gospodarske škole Čakovec Petar Novački te ostali uvaženi gosti.

Svečanoj priredbi povodom proslave četvrtine stoljeća od osnutka škole, koju su pripremili vrijedni i talentirani učenici te djelatnici škole, prethodio je okrugli stol s bivšim učenicima, gdje se raspravljalo o prošlosti i budućnosti gospodarstva. Na samom početku svečanosti posjetiteljima se obratio domaćin, ravnatelj GŠ Čakovec Renato Vinko

– Okupili smo danas ovdje impozantan tim naših bivših učenika: poznate frizere, cvjećare, kao i doktore znanosti u području poljoprivrede. Prisjećajući se početaka, 1993. godine možda nismo imali adekvatan prostor, no imali smo vrijedne ljude koji zapravo i čine školu. 

Imati 25 godina znači biti pun elana, snage, imati dovoljno mudrosti za donošenje kvalitetnih odluka i otvorenost novim izazovima te pokušaj da svaki novi dan bude uspješniji od prethodnog. Nastojimo održavati školu na prepoznatljivom nivou, zanimljivom za buduće učenike i ponos bivšim učenicima. To je naš glavni cilj – ponosno je naglasio ravnatelj.

Gospodarsku školu trenutno pohađa 360 učenika, zaposleno je 80 djelatnika od kojih je 68 nastavno pedagoško osoblje. Svi su zajedno danas slavili, a čestitke su primili i od župana Matije Posavca, koji je svim djelatnicima i učenicima čestitao na vrijednom jubileju te naglasio kako je ova škola jedna od najuspješnijih u Međimurju, ali i Hrvatskoj.

– Učenici i djelatnici ove škole pozicionirali su Gospodarsku školu Čakovec na jednu visoku razinu, točnije prema ocjeni Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore kao najbolju strukovnu školu u Hrvatskoj. S obzirom na to da je ideja Međimurske županije, kao osnivaču srednjih škola, da jačamo strukovno obrazovanje, slijedi obnova i stvaranje novih, boljih i kvalitetnijih uvjeta za GŠ Čakovec – istaknuo je župan. 

Prvim profesorima koji su djelovali u počecima GŠ Čakovec dodijeljena su priznanja, statue koje je posebno za ovu priliku osmislila akademska umjetnica Rusa Trajkova. Plesno, glazbeno, recitatorsko, dramsko i modno umijeće prikazao je velik broj sadašnjih i bivših nadarenih učenika i djelatnika škole, a djelić bogatog programa koji su pripremili možete vidjeti u našoj fotogaleriji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije