Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
ČITANJE JE OPET 'IN' Najčitači Srednje škole Prelog idu na državno natjecanje
Srednja škola Prelog

Srednja škola Prelog

ČITANJE JE OPET 'IN' Najčitači Srednje škole Prelog idu na državno natjecanje

Izborili su plasman na državno natjecanje u kategoriji online kviza i multimedijskog uratka…

Brojne aktivnosti poticanja čitanja opet su urodile plodom. Kako i ne bi kad imamo istinske knjigoljupce, marljive i vrijedne čitače koji uživajući čitaju i čitajući uživaju.

U petak, 1. ožujka 2019. godine, bila je održana regionalna razina u online kvizu „Čitanjem do zvijezda“ na kojem su sudjelovali sljedeći učenici: Nika Sraka, Edo Milinović, Nikola Mikić, Nika Hoblaj, Julija Zvonar, Tanja Novak, Tamara-Ana Krušelj, Željka Čižmešija, Mirna Tomljanović, Donata Mance, Anamarija Bogomolec, Andromeda Šlibar i Kristian Kolar. U šezdesetak pitanja provjereno je čitanje dviju knjiga s temom putopisa.Učenici su uoči regionalnog kviza u školskoj knjižnici sudjelovali u pripremnom kvizu koji su organizirale knjižničarka Nataša Sakač i prof. Željka Ivančok Varga. S obzirom na to da se zbog mnogobrojnih pitanja i detaljnog pristupa knjigama kviz odužio, pridružila nam se i vjeroučiteljica Anica Čerepinko donijevši dašak Afrike zanimljivim autohtonim predmetima.

Trud se isplatio i osigurali smo plasman na državno natjecanje, a Srednju školu Prelog predstavljat će najčitači: Nika Hoblaj, Tanja Novak, Željka Čižmešija, Edo Milinović i Kristian Kolar. Njihova mentorica je knjižničarka Nataša Sakač.

Što se tiče multimedijskog uratka, također smo izborili plasman na državno natjecanje, a u izradi su sudjelovali učenici 3. G razreda s mentoricom Željkom Ivančok Varga. Svima želimo puno uspjeha!

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!