OŠ Goričan: Besplatna prehrana za 218 učenika

Na inicijativu načelnika Općine Goričan Marija Moharića u Osnovnoj školi Goričan održan je edukativni sastanak učitelja razredne i predmetne nastave, te školske kuharice sa poznatim stručnjakom zdrave prehrane dr. Brankom Vrčić na temu zdrave prehrane u školi.

Analizom mjesečnog školskog jelovnika u otvorenoj raspravi zaključeno je, da je uz manje izmjene,  prehrana u OŠ Goričan jedna od najboljih u Međimurju, a sve zahvaljujući spretnoj i stručnoj kuharici Nevenki Baksa.

Općinski načelnik nazočnim učiteljima iznio je odluku da će od 01. listopada prehrana u OŠ Goričan biti za sve učenike besplatna i to iz razloga što država i županija preuzimaju na sebe financiranje prijevoza srednjoškolskih učenika.

Drugi je razlog što Općina Goričan u svojem poslovanju bilježi gotovo 400 tisuća kuna veće prihode od rashoda te se u narednom razdoblju mogu očekivati još i veći prihodi općine jer se očekuje da država tijekom sljedećeg mjeseca daruje općini zemljište gospodarske zone. Ističu da zainteresiranih ulagača ima te se mogu očekivati i druge olakšice za mještane Goričana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije