Peace is not free

Učenici I. osnovne škole Čakovec na razmjeni učenika u Rumunjskoj

Projektne aktivnosti doprinose boljem razumijevanju društva, razvoju svijesti o vlastitom doprinosu za napredak lokalne i međunarodne zajednice

Mir, zdravlje, obitelj, prijateljstvo, mogućnost za učenje, rad i slične stvari često uzimamo zdravo za gotovo. Kolika je cijena blagostanja? Imaju li svi ljudi naše jedine planete jednako pravo i mogućnost na obrazovanje, zdravlje, mir,…? Zašto postoje razlike? Kolika je stvarna cijena mira, zdravlja, prijateljstva, obrazovanja? 

Na ova i slična pitanja pokušali smo pronaći zajedničke odgovore na kratkoročnoj razmjeni učenika koja je održana u rumunjskom gradu Craiova, a dio je projekta Peace is not free. U međunarodnim timovima aktivno su sudjelovali učenici iz partnerskih škola u Italiji, Španjolskoj, Rumunjskoj i Hrvatskoj. 

I. osnovnu školu Čakovec predstavljale su učenice Vida Haček i Dora Horvat, učenici Emanuel Medved, Domagoj Lukman i Bruno Krištofić u pratnji ravnatelja Siniše Stričaka, školske pedagoginje Dubravke Kečkeš te učiteljice informatike i školske projektne koordinatorice Ivane Ružić. Kratkoročna razmjena učenika u Rumunjskoj dio je jednog od šest Erasmus+ KA2 projekta koji se provode u I. osnovnoj školi Čakovec ove školske godine. 

Projektne aktivnosti doprinose boljem razumijevanju društva, razvoju svijesti o vlastitom doprinosu za napredak lokalne i međunarodne zajednice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije