poboljšavati digitalne vještine

Najnoviji projekt ‘Code Kids Croatia 2018 ‘ u I. OŠ Čakovec pod pokroviteljstvom Google-a

Da bi mogli aktivno sudjelovati, učiti i stvarati u digitalnom okružju, škola se redovito uključuje u projekte i inicijative na državnoj i međunarodnoj razini

Jedan od najvažnijih prioriteta u I. osnovnoj školi Čakovec je kontinuirani razvoj digitalnih vještina učenika i učitelja. Digitalne vještine su ključne vještine za učenje, rad i aktivno sudjelovanje u društvu.

Da bi mogli aktivno sudjelovati, učiti i stvarati u digitalnom okružju, škola se redovito uključuje u projekte i inicijative na državnoj i međunarodnoj razini.

‘Code Kids Croatia 2018.’ ime je najnovijeg takvog projekta koji se provodi u I. osnovnoj školi Čakovec u suradnji s Hrvatskim robotičkim savezom i Školskom knjigom, a pod izravnim pokroviteljstvom Google-a.

Projekt je službeno započeo radionicom za tridesetak učenika naše škole koju su vodili Željko Krnjaić i Janko Radigović iz Hrvastkog robotičkog saveza te učitelji informatike u I. osnovnoj školi Čakovec, Josip Šipek i Ivana Ružić. Tom prilikom škola je dobila u trajno vlasništvo dva Raspberry PI računala koja će omogućiti razvoj i kontinuirano poboljšavati digitalne vještine učenika i učitelja. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije