Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
Međimurju gotovo 2,5 milijuna kuna za integraciju romske djece u školski sustav
Ilustracija/Marko Jurinec/Pixsell

UKLJUČENOST

Međimurju gotovo 2,5 milijuna kuna za integraciju romske djece u školski sustav

U dva projekta bit će uključene međimurske škole, Razvojna agencija i vrtić

Odlukom ministrice znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženke Divjak Međimurskoj županiji dodijeljeno je gotovo 2,5 milijuna kuna za financiranje projekata iz 'Programske, stručne i financijske potpore obrazovanju djece i učenika pripadnika romske nacionalne manjine'. 

Odluka je donesena 24. kolovoza nakon provedenog natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova. Odabrano je 8 projekata u cijeloj Hrvatskoj, ukupne vrijednosti 8,4 milijuna kuna, a među njima su i dva projekta iz Međimurske županije. 

Za projekt 'Produženi boravak u OŠ Kuršanec' dodijeljeno je 807.463 kuna, korisnik je Grad Čakovec, a partner na ovom projektu su Razvojna agencija Grada Čakovca i OŠ Kuršanec. Drugi projekt je 'IŠKULICA-ŠKOLICA jednakih mogućnosti u obrazovanju' za koji je odobreno bespovratnih 1.665.501 kuna. U ovom projektu korisnik je Međimurska županija, a partneri su OŠ Jože Horvata Kotoriba, OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica, OŠ dr. Ivana Novaka Macinec, OŠ Orehovica, OŠ Podturen i Dječji vrtić Maslačak iz Murskog Središća.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!