Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
Završio Erasmus+ projekt putem kojeg su međimurski učenici praksu odrađivali u Njemačkoj, Malti, Sloveniji i Francuskoj

The Mobility Bridge III

Završio Erasmus+ projekt putem kojeg su međimurski učenici praksu odrađivali u Njemačkoj, Malti, Sloveniji i Francuskoj

Za projekt je odobreno 196.369 eura koji su omogućili da ukupno 109 osoba krene na mobilnost

30. lipnja i službeno je završio projekt mobilnosti The Mobility Bridge III. Projekt je financiran od strane Europske unije u sklopu programa Erasmus+, a odobren od strane Agencije za mobilnosti programe Europske unije.

Povodom završetka projekta u petak, 29. lipnja održana je kratka prezentacija projekta i konferencija za novinare na kojoj su sudjelovali predstavnici svih ustanova članica konzorcija, TŠ Čakovec, SŠ Prelog, ETŠ Čakovec, Graditeljske škole Čakovec i SŠ Čakovec kao koordinatora projekta.

Mladen Tota, koordinator projekta, istaknuo je da je za projekt odobreno 196.369 eura koji su omogućili da ukupno 109 osoba krene na mobilnost, od toga 93 učenika, 4 nastavnika struke na stručno usavršavanje i 12 nastavnika u pratnji. Škole su dodatno financirale još troje učenika koji su obavili praksu u sklopu projekta. Učenici su svoju stručnu praksu u trajanju od 14 dana obavljali u reprezentativnim i kvalitetnim ustanovama i firmama u Njemačkoj, Malti, Sloveniji i Francuskoj.

Kako sudionici mobilnosti, tako su i projektni partneri izrazili veliko zadovoljstvo projektom. Učenici su stekli prijeko potrebne stručne vještine i upoznali se s metodama i načinom rada u inozemstvu, dok su nastavnici usavršili svoje stručne kometencije koje će u buduće primjenjivati u radu s učenicima u Hrvatskoj, a iskustva će prenijeti i kolegama u školama.  Poslodavci su izrazili zadovoljstvo spremnošću učenika na rad te istaknuli njihovu marljivost i spremnost na učenje i svladavanje novih vještina. 

Tomislav Gregur, ravnatelj SŠ Prelog rekao je da se još jednom pokazalo da se u našim školama radi dobro i kvalitetno, a Gordana Ramušćak, ravnateljica SŠ Čakovec pak je istaknula visoku razinu profesionalnosti i motiviranosti naših učenika za sudjelovanje u projektima mobilnosti što im je i dodatna motivacija za učenje i za upis deficitarnih, strukovnih zanimanja. Zvonko Ladić, ravnatelj Graditeljske škole istaknuo je da će ove reference njihovim učenicima bitno olakšati pronalazak posla nakon završetka školovanja.
 

Najnovije

Reci što misliš!