OŠ SVETI MARTIN NA MURI Projektom Afrika, pomažu afričkoj djeci u Keniji

Osnovna škola ‘Sveti Martin na Muri’ nastavlja aktivnosti na projektu ‘Afrika’ u čemu ima svesrdnu potporu ‘Župnog Caritasa’, obzirom da je projekt usmjeren na humanitarno i karitativno djelovanje.

Na nedavnom ‘Danu škole’ upriličena je prigodna izložba s koje su prikupljene 703 kune, kojima je pridodana donacija ‘ŽupnogCaritasa’ od 2.000 kuna, koje će na odgovarajući način biti dostavljene djeci iz predgrađa Nairobija u državi Keniji.

Školska ravnateljica profesorica Petra Novinščak, sve ovo posvješćuje: – ‘Projekt ‘Afrika’ nadovezuje se na izložbu koju je krajem 2017. godine postavila Tanja Jambrović iz Žabnika nakon njezina posjeta Keniji i rada s djecom u predgrađu Nairobija.

U siječnju ove godine smo održali posjet izložbi i predavanje za učenike gdje su upoznali učenike koji nisu imali mogućnosti (sredstava) za nastavak školovanja. Učenici 4a razreda s razrednicom Mirjanom Bregović, odlučili su svoju radionicu prilikom ‘Projektnog dana-Škola u zajednici’ te su u suradnji sa Župnim Caritasom izrađivali nakit za prodaju, a prikupljeni novac uplaćen je organizaciji koja brine o školovanju tih učenika.

Ravnateljica Novinščak kaže, kako njezina škola surađuje i s Udrugom oboljelih od limfoma i leukemije, Humanon novom iz Čakovca te pomaže potrebitima u Općini i Župi Sveti Martin na Muri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije