Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
Nacionalna nagrada Comet

Nacionalna nagrada Comet

Na eTwinning konferenciji održanoj 15. studenog 2013. u Zagrebu učiteljici informatike Ivi Naranđi dodijeljena je nacionalna nagrada Comet za najbolji eTwinning projekt u kategoriji viši razredi osnovne škole za školsku godinu 2012./2013.  Na konferenciji je sudjelovalo više od stotinu sudionika iz odgojno-obrazovnih ustanova iz cijele Hrvatske. Istaknuti stručnjaci govorili su o novostima u eTwinningu i o ostalim obrazovnim inovacijama te su predstavljeni primjeri dobre prakse. Iva Naranđa prezentirala je projekt za koji je osvojila nagradu „Sustainable Energy - Clean Energy for the Future“.


Svi dobitnici nacionalnih nagrada otputovat će u Bruxelles na radionicu „eTwinning u učionici budućnosti“ na kojoj će imati priliku usavršiti svoja znanja i vještine.

 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Podsjećamo, OŠ Vladimira Nazora, Pribislavec školske godine 2012./2013. po prvi puta je sudjelovala u eTwinning projektima.


S puno entuzijazma krenuli su u projektne aktivnosti i suradnju s europskim partnerima. Prva nagrada za uloženi trud i rad stigla je sredinom listopada 2013. kada je Nacionalna služba za podršku iz Agencije za mobilnost i programe EU dodijelila Oznaku kvalitete učiteljici informatike Ivi Naranđi za rad na eTwinning projektu Sustainable Energy - Clean Energy for the Future. Ubrzo nakon toga, krajem listopada 2013. nagrađena je i Europskom oznakom kvalitete (European Quality Label) koju dodjeljuje Središnja služba za podršku eTwinning projektima iz Brisela što potvrđuje da je rad škole, učiteljice i učenika OŠ Vladimira Nazora, Pribislavec prepoznat kao izvrstan na europskoj razini.


Blog na TwinSpaceu prikazuje sve aktivnosti a paralelno s time Iva Naranđa kreirala je i školsku internetsku stranicu projekta.


Ex-post evaluacija projekta provedena je metodom online upitnika među učenicima te je pokazala zadovoljstvo učenika provedenim aktivnostima (dobro planirane aktivnosti, nije bilo odstupanja od najavljenog, ispunjeni su očekivani rezultati, motivacija za rad na idućim eTwinning projektima, stečeno znanje mogu koristiti u životu), prijedloge za moguća poboljšanja projekta (kreiranje modela elektrana, terenska nastava – posjet hidroelektrani, vjetroparku, solarnom polju…), teškoće u realizaciji projekta (slaba informatička opremljenost škole, nedovoljno znanje engleskog jezika) i što se učenicima najviše svidjelo (tema, videokonferencija, primjena Web 2.0 alata, timski rad, suradnja s europskim vršnjacima, mogućnost predlaganja vlastitih ideja…).Diseminacija projekta realizirana je predstavljanjem projekta u Školi povodom eTwinning tjedna, člancima na CARNetovom Portalu za škole u rubrici Vijesti iz škola, prezentacijom projekta na Učiteljskom vijeću Škole, člancima u lokalnim medijima (županijske novine Međimurje i međimurski internet portal emedjimurje.hr).


Uz učiteljicu informatike Ivu Naranđa, u projektu su sudjelovale učiteljica engleskog jezika Silvija Đuran i učiteljica likovne kulture Blaženka Križan. Osim OŠ Vladimira Nazora, Pribislavec, Hrvatsku je u projektu predstavljala i II. osnovna škola Čakovec s učiteljicom engleskog jezika Brankom Lamza koja je također nagrađena Europskom oznakom kvalitete. Partneri u projektu bile su škole iz Italije, Španjolske, Poljske, Francuske, Turske i Hrvatske.


Nov pristup, razvijanje europske svijesti, unaprjeđenje uporabe informacijsko-komunikacijske tehnologije, bolje upoznavanje stranih jezika, razmjena znanja i ideja te mogućnost predstavljanja vlastite zemlje, zavičaja, mjesta i škole partnerima širom Europe neupitne su prednosti eTwinning projekata čije će se provođenje u OŠ Vladimira Nazora, Pribislavec nastaviti.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!