Župan Posavec školarcima poželio puno uspjeha i dobrih ocjena

Župan Međimurske županije Matija Posavec uoči početka školske godine međimurskoj javnosti uputio je pismo koje prenosimo u cijelosti.

“Dragi učenici, poštovani roditelji,

Ušli smo u posljednji tjedan ljetnih školskih praznika, koje ste nadam se iskoristili za odmor ali na pragu smo još jedne školske godine u kojoj vas sve čekaju novi izazovi, iskustva, obveze. Unatoč teškoj situaciji u gospodarstvu i sveopće krize koja nas okružuje moje osobno mišljenje je da obrazovanje nikada neće i ne smije postati luksuz jer vi ste najvrednije što imamo u Međimurju.

Upravo zato sam pokrenuo jedan novi pristup, novu strategiju u obrazovanju kojom ga želim podići, kao i samo gospodarstvo, na jednu višu razinu. Veći broj visoko obrazovanih znači i veće plaće, a to u konačnici i bolji standard ljudi. Zato smo u Međimurskoj županiji odlučili biti odgovorni i socijalno osjetljivi u ovim teškim vremenima, pa svi međimurski učenici osnovnih škola mogu bezbrižno dočekati novu školsku godinu jer za njih provodimo i dva vrijedna projekta, jedinstvena u Hrvatskoj.

Kao što znate svim je osnovnoškolcima i srednjoškolcima osiguran besplatan prijevoz. Vlada RH naime sufinancira prijevoz dok Međimurska županija daje ostatak sredstava, oko 2 milijuna kuna iz svog Proračuna, kako bi Vas roditelje poštedili dodatnih troškova odlaska i dolaska djece iz škole, koji se kreću od 100 – 200 kuna mjesečno, dakle prosječno oko 1.500 kuna godišnje.

Nadalje, kao što je poznato Međimurska županija odlučila je provesti i jedinstveni projekt besplatnih udžbenika za sve učenike osnovnih škola. Utrošit će se preko 6 milijuna kuna za nabavku obaveznih školskih knjiga za 9.870 osnovaca, a troškove uz Međimursku županiju u manjem dijelu snose općine i gradovi. Uz to je Županija na sebe preuzela nabavku, kupnju i distribuciju, pa roditelji nemaju brige oko udžbenika, već se mogu orijentirati na kupnju radnih bilježnica i popratnog materijala te na pripremu školarca za nove uspjehe u školskim klupama.

Prvi dan škole je posebno veliki dan i za svakog prvašića, ali i njihove roditelje jer nova generacija kreće u novu, važnu fazu svoga života, u kojoj će izgraditi sebe, ali i društvo u cjelini. Ulazimo u novo vrijeme u kojem je znanje sve važniji faktor i stoga moramo iskoristiti sve što nam nudi škola i sustav, a na nama je, kojima ste vi dali povjerenje, da osiguramo sve adekvatne uvjete. Što mi i činimo.

Na kraju posebnu molbu želim uputiti vozačima da ovih dana, kada počinje škola, budu još oprezniji nego dosad, a molim posebno i moje najmlađe međimurce da budu pažljivi u prometu jer i najmanji trenutak nepažnje može imati kobne posljedice. Zato dragi moji školarci, poštovani roditelji želim vam puno uspjeha, što bolje ocjene i mnogo radosti u novoj školskoj godini.”

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije