Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
Uspješna suradnja III. OŠ Čakovec i udruge MIS

Uspješna suradnja III. OŠ Čakovec i udruge MIS

petasi741310 Fotogalerija

Nova radionica u sklopu EU Code Weeka

U petak, 14. studenog 2014. kao rezultat dobre suradnje između naše škole i udruge MIS održana je u informatičkoj učionici škole radionica pod nazivom „Zašto učiti programirati?“  Na radionici su sudjelovali učenici viših razreda koji su iskazali interes za prethodno najavljenom temom. Voditelji radionice bili su gospodin Dejan Drabić i gospođa Nataša Boj.

Nakon uvodnog dijela koji je bio vrlo poticajan u smislu važnosti učenja programiranja i perspektivne budućnosti onih koji će se njime baviti profesionalno, učenici su započeli sa radom u za njih novom alatu – Small Basicu. Kroz radionicu ih je vodio iskusan programer, gospodin Dejan Drabić, voditelj udruge MIS, udruge koja okuplja nadarene učenike međimurskih osnovnih škola kojima je programiranje svakodnevni izazov. Kroz rad udruge uz stručno vodstvo, učenici se pripremaju za različita informatička natjecanja na nivou države i šire i postižu vrlo zapažene rezultate.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Učenici su se na radionici upoznali s grafičkim sučeljem Small Basica te s nekoliko osnovnih naredbi pomoću kojih  mogu rješavati određene problemske zadatke.

Najzanimljiviji dio programiranja bio je onaj vezan uz rad s grafikom, gdje su se učenici programirajući igrali s različitim grafičkim elementima animirajući ih na različite načine.

Nadalje, saznali su na koji način sve dobre programe koje naprave mogu objaviti na internetu i na taj način podijeliti svoja znanja sa drugima ali isto tako kako učiti od drugih.

Na temelju reakcija učenika možemo sa sigurnošću reći da je radionica bila vrlo zanimljiva, poučna i nadasve motivirajuća. Cilj ove radionice je bio potaknuti učenike da što više slobodnog vremena provode programirajući i uvjereni smo kako je on i postignut.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video

Vezani članci