Gimnazijalci plovili Jadranom

>> Gimnazijalci plovili Jadranom

Trećeg tjedna nove školske godine učenici naše Gimnazije zamijenili su gimnazijska znanja za vještine poput vezanja čvorova, otvaranja jedra te odbacivanja predrasuda preko palube. Drugim riječima, od 19. do 26. rujna bili smo dio međunarodnog projekta Mirno more.

Svake godine nekoliko gimnazijalca i učenika iz drugih srednjih škola u Međimurju dobije priliku jedriti Jadranskim morem pod pokroviteljstvom udruge Mirno more. Ovogodišnju gimnazijsku posadu činili su Miro Krištofić, Laura Majer, Sven Hrešć, Paula Štefić i Lovro Tkalčec uz vodstvo prof. Nine Mikolaj Varga.

Uz dovoljno lijepog vjetra i sunca otkrili su što znači život na brodu te zaključili da on obuhvaća mnoge nautičke vještine, ljepote Jadranskog mora i brzinsko stjecanje novih prijateljstava bez obzira na ljudske razlike i poteškoće.

U projektu je sudjelovao i velik broj učenika iz susjednih zemalja, Austrije, Njemačke, Srbije i Slovenije na 109 jedrilica koje su u četvrtak ujutro iz marine Kaštela zajedno isplovile i u zrak poslale stotine balona ukrašenih željama. Sljedeće dane proveli su obilazeći otoke južnog Jadrana, Brač, Hvar, Drvenik i Šoltu te uplovili u Split.

Svaki član posade složio se da je to bio tjedan prepun odličnih emocija kojeg će se uvijek rado prisjetiti. Stvorena su mnoga prijateljstva koja će se zasigurno nastaviti, a doživljaja i trenutaka za prepričavanje nikad nije bilo više nego sada. (Lovro Tkalčec)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije