Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
Učenici OŠ Orehovica na izletu u Donjem Vidovcu

Učenici OŠ Orehovica na izletu u Donjem Vidovcu

6704090 Fotogalerija

Očito je da Donji Vidovec postaje sve zanimljiviji turistima te učenicima osnovnih škola zahvaljujući svojoj bogatoj povijesti, lijepo uređenoj baroknoj crkvi i župnoj kuriji gdje se nalaze brojni eksponati sakralne umjetnosti kao i prekrasna etno zbirka.

Tako su nedavno to mjesto posjetili učenici OŠ Orehovica. Učenici i nastavnici su razgledali  bogatu i lijepo uređenu etno zbirku u Župnom dvoru gdje su ih dočekali Ana Nestić (vrijedna sakupljačica etno eksponata), Dragutin Kedmenec, Dražen Lukša i Josip Grivec, načelnik Općine Donji Vidovec.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Impresioniralo ih je mnoštvom eksponata, sakralna umjetnost lijepe barokne crkve Sveti Vid. Načelnik ih je upoznao s bogatom poviješću Donjeg Vidovca, naglasivši da su Donjovodovčani prvi započeli pred 101 godinu s organiziranim pletenjem proizvoda od vrbove šibe za europsko tržište.

Željko Vratislavski, Dražen Lukša i Josip Grivec su ih detaljno upoznali s poviješću ispiranja zlata, pokazali kako se to radi, djeca su s oduševljenjem sve pratila, a posebno su razgledali kuglica pravog, dravskog zlata koje se isprali članovi nautičkog kluba „Vidovski zlatari“.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!