Učenici OŠ Orehovica na izletu u Donjem Vidovcu

>> Učenici OŠ Orehovica na izletu u Donjem Vidovcu

Očito je da Donji Vidovec postaje sve zanimljiviji turistima te učenicima osnovnih škola zahvaljujući svojoj bogatoj povijesti, lijepo uređenoj baroknoj crkvi i župnoj kuriji gdje se nalaze brojni eksponati sakralne umjetnosti kao i prekrasna etno zbirka.

Tako su nedavno to mjesto posjetili učenici OŠ Orehovica. Učenici i nastavnici su razgledali bogatu i lijepo uređenu etno zbirku u Župnom dvoru gdje su ih dočekaliAna Nestić (vrijedna sakupljačica etno eksponata), Dragutin Kedmenec, Dražen Lukša iJosip Grivec, načelnik Općine Donji Vidovec.

Impresioniralo ih je mnoštvom eksponata, sakralna umjetnost lijepebarokne crkve Sveti Vid. Načelnik ih je upoznao s bogatom poviješću Donjeg Vidovca, naglasivši da su Donjovodovčani prvi započeli pred 101 godinu s organiziranim pletenjem proizvoda od vrbove šibe za europsko tržište.

Željko Vratislavski, Dražen Lukša i Josip Grivec su ih detaljno upoznali s poviješću ispiranja zlata, pokazali kako se to radi, djeca su s oduševljenjem sve pratila, a posebno su razgledali kuglica pravog, dravskog zlata koje se isprali članovi nautičkog kluba “Vidovski zlatari”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije