Nova sezona natjecanja u znanju i kreativnosti Čitanjem do zvijezda

Kad su prije osam godina knjižničari Međimurske županije pokrenuli natjecanje u znanju i kreativnosti Čitanjem do zvijezda vjerojatno nisu mogli pretpostaviti da će projekt županijskog stručnog vijeća prerasti u projekt u kojem će sudjelovati učenici i knjižničari iz cijele Hrvatske i to njih preko 1000 u jednoj sezoni.

Danas, na početku osme sezone za učenike osnovnih škola i treće sezone za učenike srednjih škola, ne razmišlja se od odustajanju od projekta nego se slanjem molbi i dopisa u Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Ministarstvo kulture, Agenciju za odgoj i obrazovanje natjecanje nastoji uvrstiti u Katalog natjecanja, a učenicima omogućiti dobivanje dodatnih bodova za upis u srednju školu odnosno visoko učilište.

Ove će školske godine u kvizu znanja učenici osnovnih škola odgovarat će na pitanja iz sljedećih knjiga:

Šime Storić – Poljubit ću je uskoro, možda,

Milivoj Matošec – Suvišan u svemiru

Miro Gavran – Svašta u mojoj glavi.

Tema ovogodišnjeg natjecanja Odrastanje vezana je uz glavnu knjigu natjecanja Šime Storića, Poljubit ću je uskoro te i plakat mora biti napravljen na tu temu. Školska razina natjecanja održat će se između 14. i 18. prosinca.

Ovogodišnja tema natjecanja za učenike srednjih škola je Sa smijehom ozbiljno i čitaju se naslovi humorističnog žanra: na školskoj razini Ivo Brešan i Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja, na županijskoj razini Tahir Mujičić i njegovo djelo Budi Hamlet, pane Hamlete te na državnoj razini Ante Tomić, Čudo u Poskokovoj Dragi. Tema multimedijskog uratka je Hamlete, a Shakespeare? i radi se na temu lektirnog naslova s popisa, Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja Ive Brešana. Školska razina natjecanja održat će se 11. prosinca 2015.

Punu podršku projekt cijelo vrijeme ima od udruge Hrvatska mreža školskih knjižničara kojom od samog osnutka predsjeda knjižničarka Ivana Vladilo iz Strojarske škole za industrijska i obrtnička zanimanja Rijeka. (T.S)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije